logo

2015-2016

Na 4 weken bloed, zweet en tranen zit het erop en is de vakantie aangebroken. Voordat ik hier volledig van kan gaan genieten zit ik vanavond nog even bonkend hart voor de computer, de uitslagen worden bekend gemaakt! Spannend altijd weer, de stiekeme hoop dat je al je examens toch hebt gehaald en de teleurstelling die je tegemoet gaat als de resultaten toch niet zo zijn als verwacht of gehoopt.
Ik ga er niet vanuit dat ik alle examens heb gehaald, enkele gingen wat minder goed dus zal ik zeker in augustus nog eens terug zien voor de herexamens. Niet pessimistisch maar gewoon realistisch. Hoop toch dat ik minstens 1 examen wel heb gehaald, anders zakt de moed me wel in de schoenen! Fingers crossed.

Toen kwam ik er net achter dat de uitslagen al online staan, tromgeroffel: het is betreurenswaardig. Vakken uit het eerste leerjaar wel gehaald, dat is positief. Maar die van het 2e jaar allemaal met 1 punt niet. Super balen, had er veel voor gedaan 🙁 Maar zo snel geven we niet op! Herexamens here we come!
Op de herexamens in augustus na, zit mijn 2e leerjaar er al weer gewoon op. Dit was een raar schooljaar, periodes waarin ik veel vrij was afgewisseld met periodes die zo druk waren dat ik eigenlijk 16 uur college op een dag had en geen stage.

Toen ik de keuze in het begin van het jaar maakte om de stage naar volgend schooljaar te verplaatsen was ik er 100% van overtuigd dat dit de goede keuze was. Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar ik ben wel tot de conclusie gekomen dat ik absoluut een praktijkmens ben en de theorie mij allemaal veel duidelijker is als ik het eens heb  uitgevoerd of gezien.
Daarbij is het op examens makkelijker om te voorbeelden geven als er bijvoorbeeld een methode of procedure moet worden uitgelegd. Het is voor mij dan nu ook heel belangrijk om te zorgen dat ik alle examens haal in augustus zodat ik alle stages van het 2e leerjaar en misschien al van het 3e jaar kan opnemen. De achterstand moet ten slotte niet te groot worden.

Ik ben heel benieuwd hoe het 3e leerjaar eruit gaat zien, officieel is dat het laatste jaar van de opleiding. Nu heb ik vertraging opgelopen dus ga er sowieso langer overdoen als de voorgeschreven 3 jaar. Maar gaat mijn jaar gevuld zijn met alleen maar stage of kan ik al een start maken aan vakken van het 3e jaar en bijvoorbeeld starten met het schrijven van een literatuurstudie. Hoe blij ik ook ben dat het nu vakantie is, ik kijk toch ook al erg uit naar het nieuwe jaar.

Zomer gevoel in den top! 😍

Een zomervakantie zou geen vakantie zijn als er niet een trip op de planning stond. Dit jaar een low-budget vakantie, Femke en ik gaan Texel ontdekken en heldhaftig kamperen in de duinen. Beloofd sowieso al hilarisch te worden met het opzetten van de tent ect. Femke en ik hebben altijd als kinderen gekampeerd dus ver weg weten we wel hoe het moet maar of dat we daar nu nog altijd zo goed in zijn…to be continued.
In de vakantie mag ik ook weer aan de slag op de andere huisartsenpraktijk waar ik een tijdje terug mocht invallen. Helemaal leuk! Verder is er nog een bedrijfsuitje van de huisartsenwachtpost op komst, nog enkele weekenden werken op de wachtpost en kom ik 2 weken naar Nederland, overnachten in hotel Papa en Mama. Dit hotel heeft goede recensies, ben zeer benieuwd. Dan is de vakantie periode alweer bijna om en is het weer volle bak aan de studie om te zorgen dat ik goed ben voorbereid op de herexamens.
Na de gevreesde herexamens heb ik nog een kleine maand vakantie, stiekem wil ik dan nog wel op een andere low-budget trip. Suggesties zijn uiteraard welkom 🙂

Met Jip ging het de afgelopen week niet zo goed, ze sliep aan een stuk door. Had weinig interesse in de omgeving en in haar eten. Ik gaf dat eerst de schuld aan het warme broeierige weer maar toen ze zelfs haar kattenmelk liet staan gingen de alarmbellen af. Toch maar even met haar naar de dierenarts geweest en arme Jip had 41 graden koorts, bronchitis, maakte de niesziekte door en is veeeeeeeeeel te klein voor haar leeftijd. Kortom, het was even alle-hens aan dek: antibiotica, koortswerende middelen, energydrankjes en pijnstilling. Sinds vanochtend is ze weer terug de oude en niet bij me weg te slaan. Lang leve de lieve dierenarts die zo goed voor haar heeft gezorgd.
Dan wil ik jullie nog even attenderen op het feit dat de Rode Duivels vanavond hun wedstrijd spelen. Ik, als import-belg zal hen uiteraard vanaf de wachtpost keihard aanmoedigen en dat verwacht ik ook van jullie hoor! 😉

Lieve lezers, dit was het weer voor nu. Iedereen alvast een hele mooie en fijne vakantie gewenst! Liefs Kelly

Leave a comment