logo

6 uur en 57 minuten

Mijn wekker en ik zijn de komende 3 weken niet elkaars beste vrienden, zeker niet als hij aangeeft dat ik nog maar 6 uur en 57 minuten kan slapen. Dat best aardig wat slaap uurtjes hoor ik je al bijna denken.

Alleen jammer dat ik al om 22:30u al in mijn bedje moet liggen wil ik deze uren halen! Laat dat voor een avond mens nu net het punt zijn dat ik het beste functioneer.

Al dat gemopper komt wellicht door de zenuwen, morgen om 05:00u gaat mijn wekker om te zorgen dat ik mijn eerste dag als verloskunde stagiaire kan gaan starten. EINDELIJK!

De nodige voorbereidingen zijn getroffen: tas ingepakt, lunchpakketje klaar, stage kleding gestreken en wel, nagellak verwijderd en nageltjes weer kort. Tot op mijn sokken na, alles staat klaar voor deze eerste dag.

Buiten deze praktische zaken om begon ik vanavond toch even lichtelijk in paniek alle theorie nog eens te herhalen. ” Wat kan ik ook al weer het beste doen bij een vrouw met na-weeën, en wat voor tips zijn er nog met het geven van borstvoeding.” Want morgen staan we toch echt oog-in-oog met vrouwen die net een kindje op de wereld hebben gezet. Dat is niet niks, dan moet er niet zo’n klungelige stagiaire voor hun neus staan die niks weet.

Na wat boeken te hebben doorgebladerd en wat documenten van school te hebben  gelezen denk ik wel dat ik voor zo ver mogelijk goede informatie kan geven. Een verloskundige ben ik nog niet, nee ik ben een eerste jaars student die haar eerste stage doet. Ik kan dus ook nog niet alles weten, wellicht hoor ik nog wel klungelig te zijn.

Om nog even zeker te zijn dat ik niks mis, bekijk ik nog even mijn mail. En wat zie ik daar, een bericht van mijn begeleidster : ” Heel veel succes en dat het maar een ”vruchtbare” stage mag zijn.” Zo’n klein berichtje van iemand die ik nagenoeg niet ken geeft mij nu heel veel goede moed.

Inmiddels zegt mijn wekker : ” Nog maar 6 uur en 39 minuten. ” wat mij tot de conclusie brengt dat ik dit verhaal moet gaan afsluiten en moet gaan slapen. Maar voordat ik dat ga doen wil ik nog wel vertellen dat ik ben aangenomen op de huisartsenpost en ik per 4 juli aan de slag mag! Helemaal super ! =D

Dit was het weer voor nu, slaap lekker lieve mensen!

Knuffel, Kelly

Leave a comment