logo

Chaos

Afgelopen week was het vakantie in Vlaanderen voor het Hoger onderwijs, op Facebook een overvloed aan foto`s met carnavallende mensen. Iets wat ik echt totaal niet snap en vrees ook nooit ga snappen. Het enige wat me leuk lijkt is het verkleden zelf, maar daar red je het niet mee tijdens zo`n week denk ik. Goed, carnaval laat ik volledig aan me voorbij gaan dit jaar en genoeg zaken die me bezig hebben gehouden.

Maar eerst een irritatie, het kan er maar uit zijn.
“Wist je dat….. de Belgen een ander toetsenbord gebruiken?´´
“ Wist je dat…. dat knap irritant is als je gewend bent om blind te typen en er ineens heeeeele andere letters op beeld verschijnen?´´
“Wist je dat…. Je dan uiteindelijk op zowel het `normale` als het `Vlaamse` toetsenboord dan niet fatsoenlijk meer kunt typen?
“Wist je dat…. Je dan ongelofelijk lang doet over het schrijven van een blog en de meest rare leestekens tegen komt terwijl je niets vermoedend aan het typen bent.

Buiten de type-irritatie heb ik een fijne vakantie week gehad, lekker uitgeslapen en gestudeerd. 100000x bedacht hoe ik mijn nieuwe woning straks kan gaan inrichten, de IKEA site al wel een triljoen keer bekeken, mijn ouders stalken met al die nieuwe ideeën die ik dankzij de fantastische keten heb opgedaan, lichtelijk in paniek raken van het prijskaartje wat aan al die fijne ideeën hangt, internet/televisie/telefonie afsluiten bij een provider ( Hoeveel internet gebruik ik per maand, welke zenders wil ik ontvangen, wil ik een vaste huistelefoon? ) en oooooh wat is dat ook weer duur, gevolgd door de twijfels het voelt als een grotenmensenhuis, ben ik al wel verstandig genoeg voor dit soort dingen? En hey we moeten ook nog een of andere brandverzekering afsluiten voor het appartement, hoe moet dat nu weer. Maar dan loop ik weer een vet toffe winkel binnen op de Meir, waar ze precies het kleed hebben wat ik in mijn slaapkamer wilde hebben en ik ben weer helemaal in de wolken, happy dat ik dit toffe plekje in de stad heb gevonden. Nog maar 2 weken en ik heb de sleutel al!!!!
Ik zou ik niet zijn als er ook nog weer iets raars gebeurd is deze week.
Zo had ik bijvoorbeeld een nieuwe ING pinpas aangevraagd om mee te kunnen pinnen vrij logisch, (wist je dat de Belgen dit Bancontact noemen?). Niets vermoedend vroeg ik online die pas aan en hij zou bezorgd worden. Best fijn want in mijn huidige pas zat een behoorlijke scheur en als deze nog net een tikkeltje verder zou scheuren kon ik hem niet meer gebruiken. Afijn, als dat gebeurd als ik in Antwerpen ben is dat niet heel handig natuurlijk. Dus daarom zeer verstandig ruim op tijd een nieuwe pas aangevraagd, alleen niet gekeken naar het adres wat nog in het systeem stond en ja voelt het waarschijnlijk al aankomen, het verkeerde adres stond in het systeem. Toen ik hierachter kwam direct het adres gewijzigd en met mijn oude huisgenoten uit Haarlem contact op genomen en ze gingen hem naar Delft opsturen, Super fijn!
Maar toen stond ik ineens afgelopen week bij de supermarkt met een vol mandje en een pas die aangaf dat de betaling geweigerd werd. Een caissière die me uitlachte omdat ik niet geloofde dat er geen saldo op mijn rekening kon staan. Hey, die momenten komen best eens voor maar die bewuste dag was dat niet het geval. Ik naar huis gespurt en snel ingelogd om te kijken waar mijn geld heen was en waarom ik niet kon afrekenen. Kan zeggen, dat was een klein stressmomentje.
Gelukkig was het “maar´´ de ING die het nodig vond om de post vanuit Haarlem te onderscheppen en vervolgens die nieuwe pas te vernietigen en mijn huidige pas te BLOKKEREN. Zonder enig bericht, Oohhh wat was ik gelukkig met de ING op dat moment. Precies op dat moment zat er helemaal geen cash geld in mijn portemonnee, mijn koelkast was volledig leeg is en de studiegenoten en vrienden zijn allemaal op vakantie of in Nederland. Kortom, No  Money`s. En dat is onhandig zeg, dan kom je er achter dat je echt gewoon helemaal niets kan doen zonder geld. Voelde me echt een arme sloeber.
Uit eindelijk heb ik een kennis uit Antwerpen gevonden die geld voor me kon pinnen en mij de trieste dagen heeft door geholpen. Binnen 10 werkdagen krijg ik mijn nieuwe pas van de ING, hopen dat het dit keer wel goed gaat! Best een gedoe!

Ohja ik heb ook nog een tip voor jullie! Mochten jullie ooit in Antwerpen je was komen doen in een wasserette. Hou dan goed je wasmiddel in de gaten, voor je het weet ben je de fles kwijt en sta je ruzie te maken met het gezin dat je fles heeft gejat. Niet te spreken over de 10 euro die uit mijn zak was gevallen en zij direct in hun eigen zak hadden gestoken. Moest ik van die vader gaan bewijzen dat het mijn geld was dat hij had gevonden, let op:  voor de wasmachine die ik had gebruikt wel geteld binnen een minuut nadat ik mijn wasje in de droger had gedropt. Altijd spannend zo een uitje naar de wasserette.

Never a dull moment in Antwerpen!

Leave a comment