logo

Cocktails

Waarschijnlijk kan iedereen wel genieten van een goede cocktail, althans ik heb nog nooit iemand ontmoet die dit niet kan. Daarom vond ik het een perfect onderwerp voor een nieuwe blog! Ik neem jullie mee naar een van mijn favoriete cocktailbars in Antwerpen.

Het is een bar gelegen in het centrum van Antwerpen, net achter de Groenplaats. Aan de zijkant van een altijd super druk klein straatje, afgeladen met touristen. De bar waar ik het over heb is Brasserie Appelmans en voor de cocktails specifiek bar Absinth.

Het is een zeer geliefde plek en in het weekend moet je soms mazzel hebben om een tafeltje te kunnen veroveren. In de zomer kan je op het terras wegdromen bij de drukte dat zich in het centrum van Antwerpen afspeelt. In de winter is het binnen ook zeer aangenaam en zeker aan te raden eens te gaan kijken. In een redelijk industrieel pand, met een touch van design en klasse drink je je lekkere cocktail in de perfecte sfeer.

Het leuke aan Appelmans vind ik dat er super veel verschillende soorten mensen komen, meiden die vooraf aan een avond stappen een drankje komen doen, of groepen vrienden die gezellig met elkaar willen bij kletsen onder het genot van een speciaal drankje. Het is altijd goed en je kunt volledig jezelf zijn.

Bar Absinth heeft nog iets leuks, en dat is de menu-kaart. Dan heb ik het niet over het menu om te dineren wat naar schijnt hier ook erg goed is. Nee ik heb het over de cocktail-kaart. Het is zowaar een klein boekwerk waarin op ”basisdrank” gesorteerd de cocktails staan vermeld. Sommige met een klein verhaaltje over het ontstaan van het drankje of speciale ingrediënten. Met zo’n gigantisch aanbod aan cocktails kan je van alles bestellen, een after diner cocktail zoals de ”coockie crumble” of de ”screeming orgasm” als echte party starter. In de weekenden draait er ook nog een dj wat de party mood zeker aanwakkert.

Maar er is een nadeel aan deze heerlijke drankjes en dat is de prijs. Nu drink je er waarschijnlijk ook wel minder van op een avond als dat je met wijn of bier zou doen dus valt de prijs allemaal wel te relativeren. Maar eerlijk, het is het dubbel en dwars waard.
Bij bar Absinth zijn de cocktails tussen de €8,50- €13,50 geprijsd, ongeveer het zelfde als dat je bij andere cocktailbars zou betalen.

Enjoy!

Leave a comment