logo

Introductie

Laatste dag vakantie is dan eindelijk aangebroken en naast me ligt al een heel ”to-do”-lijstje met dingen die ik voor school moet gaan doen, want maandag gaan we eindelijk beginnen. Maar eerst, tijd voor een blog.

Gisteren had ik de introductiedag van Journalistiek. Deze dag begon in een collegezaal, ter grootte van een derde als waar ik normaal in zat met ongeveer 50 studenten. Het voelde bijna middelbare school-achtig aan. Allemaal opgewekte en vrolijke mensen, super vriendelijk voor elkaar en heel relaxed.
Het opleidingshoofd begon met een praatje gevolgd door een studiecoach, studentenbegeleider en een student die in de studentenvertegenwoordiging zit. Het waren algemene praatjes over wat we kunnen verwachten op de opleiding, hoe het met studiepunten werkt, nieuwe docenten en uiteraard werd er al een stukje van een artikel besproken. Het viel me op dat iedereen super vrolijk was en echt zin hadden om te starten met het nieuwe schooljaar.

In deze praatjes werd me nog eens extra bevestigd dat de opleiding uit 80% praktijk bestaat en van dat idee word ik echt heel blij. Zo worden we via school al ingeschreven bij de Vlaamse Vereniging voor Journalisten en krijgen we een echte studenten perspas. Kan er waarschijnlijk nog helemaal niets mee, maar vind het super stoer!

Na de algemene praatjes moesten we in onze klassen naar lokalen vertrekken om hier de taaltoetsen te gaan maken. Op de opleiding krijgen we de talen ; Frans, Nederlands en Engels, om het niveau te bepalen werden we direct getoetst. Zoals verwacht waren Engels en Nederlands geen enkel probleem. Frans daar in tegen was echt een totale flop.
Op de middelbare school heb ik dit zo snel mogelijk laten vallen en verder als J’habite en un baquette kom ik niet, grote kans dat ik hier nog fouten in maak.
Desondanks heeft het wel altijd op mijn lijstje gestaan om nog eens te gaan leren. Dat gaat nu dus helemaal goed komen.
Die toets was wel echt een grap, zo moest ik aangeven of de zinnen klopte qua grammatica en moest ik synoniemen aangeven. Ik wist het eerste woord van de zin nog niet eens dus het knopje met ” Ik weet het niet ” was bij mij favoriet. Daarna kregen we een luister-onderdeel, zal je niet verbazen. Dit ging ook super slecht, met het resultaat; niveau 0 weet ik dat dit een serieus puntje gaat zijn dit studiejaar en ga ik dit weekend alvast maar braaf beginnen met het voorbereiden van de lessen frans!
Leuk detail, mijn mentor is tevens ook de docent frans. Een ding is zeker, haar moet ik te vriend houden.

Na de toetsen hadden we pauze en konden we een lunch gaan uitzoeken met het gekregen lunchbonnetje en met het dwalen door de nieuwe school kwam ik zowaar een STARBUCKS koffieautomaat tegen, hoe luxe is dat!

Na de pauze was er wederom een klein algemeen praatje en werden we daarna in kleinere lokalen verwacht met de mentor die nog eens wat dingen ging uitleggen. Inmiddels hadden we enkele dingen wel een aantal keer dubbel gehoord en was ik er stiekem wel een beetje klaar mee.
Ik had verwacht dat ik met veel jongere mensen zou zitten maar dit is echter heel anders, het is een super diverse groep. Hele uitgesproken types, van allerlei verschillende leeftijden en motivaties om aan de opleiding te beginnen.
Na het praatje kregen we een rondleiding over de campus en was het tijd om naar huis te gaan.

Inmiddels is ook het rooster bekend en

Smile!

staan er vakken op de planning als :
– Radio,
– Interviewen,
– Audio/Video,
– Vormgeving,
– Fotografie.
Weet niet hoe jullie hierover denken, maar ik vind dit allemaal super vette vakken en heb er echt enorm veel zin in.
A.s. maandag is het dan eindelijk zo ver, maar eerst dit weekend nog nachtdiensten op de huisartsenwachtpost, centjes zijn tenslotte ook wel handig om te hebben.

Iets wat ik in mijn vorige blogs totaal vergeten ben te vertellen is dat Tijgertje eindelijk in Antwerpen is. Helemaal blij. Kleine druktemaker is gelukkig al iets rustiger geworden en knuffelt super graag maar vind klimmen in mijn gordijnen en achter alles aan rennen wat beweegt ook super leuk. En hij luistert super goed naar zijn naam, daar moet ik mijn mama wel de credits voor geven aangezien hij bij mijn ouders een tijd heeft moeten logeren omdat hij zijn inentingen nog niet had waardoor hij de grens niet over mocht.
Kortom alles gaat helemaal goed en we gaan vrolijk verder in deze happy mood!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog!
Liefs Kelly

img_3795
Tijger(tje)

Leave a comment