logo

Jip

Alle vreemde geluiden zijn inmiddels bekende geluiden, meubels hebben hun vaste plekje gevonden en ik ben super blij dat ik de stap heb gezet om te verhuizen. Eerlijk is eerlijk, Antwerpen is een stuk leuker als je er midden in woont.

Ik kan wel 10 redenen verzinnen waarom het wonen hier nu zoveel beter is maar het ultieme geluksmomentje vind ik het moment dat ik vanuit huis weg ga waar je nauwelijks mee krijgt dat je midden in de stad bent, naar buiten loopt en dan midden in de chaos van een drukke wereldstad terecht komt. Van shoppende toeristen, zakenmensen, studenten die hun pauze buiten doorbrengen en de ”gewone” burger haha, zo super divers. Dat straatbeeld verveeld nooit en nodigt mij dan ook uit om een terrasje in het zonnetje op te zoeken en daar vrolijk nog meer mensen te observeren.

Dat terrasjesweer was er afgelopen week dan ook eindelijk weer! Heerlijk, goed gebruik van gemaakt en de sproeten op mijn voorhoofd zijn dan ook weer volop aanwezig.

Nu dat de hectische periode van verhuizen en examens voorbij is (die best aardig gingen). Was het even puzzelen wat de komende periode ging brengen, 1 ding is zeker. Heeeeeeel veel examens. Doordat ik 2 studiejaren volg ben ik gezegend met 2 examen periodes het komende semester. LUCKY ME. Bijna alle colleges zijn al gegeven wat er voor zorgt dat je eigenlijk aan zelfstudie moet gaan doen en blokken voor de examens.
Ik weet niet of jullie ooit wel die reclames hebben gezien van de LOI ect. de zelf/thuis-studie voor iedereen op elk niveau. Nou, ik weet zeker dat ik dat niet ga halen.
Thuis studie is vervelend. Hele dagen binnen zitten, geen ritme en alle afleidingen daar. Op sommige momenten is zelfs schoonmaken uitnodigender i.p.v. te gaan leren.
Na enkele nutteloze dagen met weinig gestudeer en een hoop gelanterfanter ben ik dan toch maar tot de conclusie gekomen dat ik s’ochtends gewoon mijn wekker moet gaan zetten, braaf mijn tasje inpak en vertrek naar de bieb of universiteit om daar te studeren, want thuis wordt ik zeker geen verloskundige en laat dat nu net het doel zijn.

Deze periode hebben we een aantal vakken rondom het thema de zieke mens en omgaan met ziekte. Buiten alle praktische vakken zoals pathologie zit er deze periode ook een hoop vormen van psychologie in. Vond dit altijd een beetje stoffig en moeilijk te benaderen stof maar ik ben volledig omgekeerd. Met de kleine dingen die we leren op school kan je in het dagelijks leven al super veel dingen herkennen en begrijpen waarom mensen doen wat ze doen en zeggen wat ze zeggen. Super vet toch!
Nooit gedacht dat het toch een best praktisch vak is en vooral zo toepasbaar. Ik zal dan ook zeker niet ontkennen dat het me enorm boeiend lijkt om ooit nog eens een master te gaan doen in bijvoorbeeld seksuologie. Dan moet je niet gelijk denken dat je het daar alleen maar hebt over de beste seksposities zoals tv soms doet impliceren door het voorkomen van Goedele Liekens in programma’s zoals seks academy. Het gaat gelukkig wel dieper, zoals begeleiding van vrouwen met trauma’s die graag zwanger willen worden of moeten bevallen maar ook koppels en hun seksuele beleving/problemen. Enorm boeiend. Dit studieboek voelt dan ook echt niet als verplicht studie materiaal.

Vanaf volgende week heb ik er nog weer een tijdelijke job bij, ik ben gevraagd of ik wil invallen op een huisartsenpraktijk als receptioniste. Een aantal artsen die hier vast werken draaien soms ook wel eens shiften op de wachtpost dus die ken ik al. Beloofd een gezellige week te worden. Afgelopen vrijdag ben ik ingewerkt en daarna het contractje getekend. Het lijkt me best leuk om eens mee te krijgen hoe het nu allemaal werkt in zo’n echte huisartsenpraktijk. Op de wachtpost is het natuurlijk allemaal maar voor de nood in het weekend dus verwacht toch wel een verschil te zien met een normale praktijk. Ik ben benieuwd!

Dan heb ik als afsluiting nog super leuk nieuws. Tijdje terug had ik op facebook een oproep gedaan voor een kitten en diezelfde avond kwam ik een schattige kitten tegen op marktplaats. Inmiddels ben ik al eens bij de kleine gaan kijken, ze is echt super schattig!
De ”pleegouders” hadden haar Marie genoemd, ik heb toch besloten om haar om te dopen naar Jip. Dus als ik het vanaf nu over Jip heb, dan weten jullie dat het over mijn nieuwste aanwinst gaat, de poes! Vanaf 10 mei is ze groot genoeg en komt ze bij me wonen, alle spulletjes staan al klaar. Kan niet wachten tot ze er is!

Hoe schattig!

 

Dat was het weer voor nu, veel liefde voor mijn lezers! Daaag

Leave a comment