logo

Laatste schooldag

Lieve lezers,

Het is inmiddels al weer een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven dus er valt nu wel het een en ander te vertellen!

Laatste tijd heeft de studie veel van mijn tijd opgeëist, aller laatste examenperiode van het eerste schooljaar voorbereiden bijvoorbeeld. Deze periode ging het om  3 redelijk grote examens. Deze gingen allemaal wel redelijk, niet spectaculair maar dat maakt me wel erg nieuwsgierig naar de uitslag. Helaas moeten we daar nog een dikke maand op wachten! We bouwen de spanning gewoon wat op 🙂

Bij het einde van het schooljaar hoort ook een stageperiode, gelukkig heb ik alle praktijktoetsen gehaald en mag ik deze stage ook gaan uitvoeren. Het is een kennismakingsstage op de materniteit zoals ze dat in Vlaanderen zeggen, wij kennen het beter als de kraamafdeling.

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat zijn, oefenen hebben we uiteraard op school gedaan alleen dan wel met poppen.En straks met echte mini mensjes en moeders met hormonen die in het rond vliegen, ben ik voor die verantwoordelijkheid al wel klaar? Ik zal het niet snel toegeven, maar stiekem ben ik er wel een beetje bang voor. Niet doorvertellen hoor 😉

Buiten de studie heb ik een leuk gezin ontmoet met een zoontje van 5 maanden. Op hem mag ik voortaan wat dagen in de week gaan oppassen. Nooit gedacht dat ik dat zou gaan zeggen maar het is toch echt wel een schattig kindje.

Super leuk om te doen en fijn om zo toch wat bij te verdienen, want een vast bijbaantje past in combinatie met de studie en het op en neer reizen naar Nederland niet helemaal in het programma.

Maar toen kwam ik ineens een vacature tegen voor receptioniste op een huisartsenpost voor een paar weekenden in de maand, heel flexibel opgesteld. Dat zou wel in mijn programma passen. Helemaal enthousiast heb ik naar deze functie gesolliciteerd en guess what, uitgenodigd op gesprek!

Afgelopen week, na het laatste examen heb ik het gesprek gehad. Het ging vrij goed had ik het idee al blijven onze Vlaamse buren erg moeilijk te peilen. Vingers crossed, dinsdag krijg ik de uitslag!

Op dit moment zit ik in de tuin van mijn ouders in Delft, zij zijn een lang weekend weg. Mijn moeder kwam met het idee om hier naar toe te komen want :”die muren van mijn appartementje zouden wel op me af komen.” Eigenlijk had ze hier ook wel gelijk in, na een examenperiode waarin je jezelf 2 weken opsluit ben je wel toe aan een andere omgeving.

Dat ik hier nu zit, met het zonnetje op mijn gezicht in een tuin die prachtig in bloei staat met een lekker wijntje in de hand vind ik wel een geluksmomentje. De vogeltjes die fluiten op de achtergrond maken het helemaal af.

Dit geluksmomentje doet me ook beseffen dat de laatste schooldag is geweest en ik praktisch gezien op stage na al vakantie heb. Maar vooral, het eerste jaar van de studie in een ander land heb overleefd.

Dat maakt dat ik eigenlijk wel een beetje trots ben dat ik dit in mijn eentje wel voor elkaar krijg. Natuurlijk ben je nooit echt alleen maar er zijn ook heel veel stille momenten in Antwerpen dat ik zou willen dat ik mijn vrienden en familie op de fiets even kon opzoeken. De momenten dat ik ze nu kan zien koester ik nog meer als voorheen. Een ervaring als deze kan ik iedereen aanraden, makkelijk is het zeker niet maar je leert er heel veel van.

Dat was het weer voor nu,
Liefs Kelly

Leave a comment