logo

Liefde voor Antwerpen

De afgelopen 2 weken heb ik van super veel mensen berichtjes gekregen met de vraag hoe de nieuwe studie bevalt,  dus was het zeker tijd voor een nieuwe blog. Ik zal proberen jullie de afgelopen 2 weken mee te nemen in mijn leven zoals het er nu uit ziet!

Zelden moet ik nog denken aan verloskunde, ik verbaas me erover hoe makkelijk ik dat los heb kunnen laten. Dat is waarschijnlijk ook alleen maar een bevestiging dat ik de goede keuze heb gemaakt.
Al moet ik nog wel mijn weg vinden in de ”media” wereld, bewuster worden van tv programma’s, nieuwsberichten, soorten radio ect. Daar heb ik nooit heel bewust bij stil gestaan en merk dat ik daar nu al veel meer op gefocust ben. Facebook bestaat zo bijvoorbeeld alleen nog maar uit berichtgevingen van allerlei nieuwsbronnen i.p.v. grappige filmpjes.

De afgelopen 2 weken waren heel druk! De lessen gingen met volle bak van start en de deadlines vliegen je om de oren. Van het voorbereiden van nieuwsberichten voor op de radio, schrijven van samenvattingen van krantenartikels tot het doen van interviews met echt opname materiaal en inleveren van audiobestanden.
Het leren werken met alle Adobe programma’s, de techniek achter de zoekmachine Google, economie, engels en frans.

Na de rampzalige score op de niveau toets van frans ben ik uitgenodigd voor een motivatie/sollicitatie gesprek voor een aangepast programma frans. Nou als uber kneus in deze fantastische taal had ik hier wel oren naar natuurlijk. Dit gesprek ging goed en tadaa, we mogen dit programma doen.
Afgelopen woensdag had ik deze franse les voor het eerst, ik dacht ooh dat zullen zoals de rest van de vakken ook wel 2 uurtjes zijn. Mooi mis, gewoon 4 uur lang frans opgedeeld in grammatica, conversaties en werkwoorden. Helemaal leuk en super enthousiaste docenten.
Het tempo ligt redelijk hoog en eind december is het doel dat ik frans op A2 niveau kan spreken en schrijven. Dat is nog steeds een beginnersniveau maar voor nu moet nog heel hard lachen om dit ambitieuze plan, maar hey ik ga er zeker voor want vind het super leuk. Voor elk onderdeel van frans krijgen we elke week een mini toets, elke dag dus werkwoorden met vervoegingen stampen, zinnetjes leren, franse radio luisteren eigenlijk moet ik gaan denken in het frans. Als kaaskop is dat best een switch.

Ook kan ik al iets aan jullie showen, een klein product dat we hebben moeten maken in de les met een programma wat ik nog niet kende. Super leuk om mee te werken. Zodra de tijd over was om eraan te werken moesten we het op Facebook in een speciale groep droppen zodat de docent het makkelijk kon beoordelen.
Ik had werkelijk geen flauw idee hoe dit moest en wat ik aan het doen was, maar toch was het blijkbaar goed genoeg want de docent heeft het product een paar toffe commentaren gegeven. Best leuk als je eigen ingeving ook gewaardeerd word door mensen die er verstand van hebben.

Verder heb ik de opdracht voor school om een nieuwe blog te beginnen, deze blog moet gaan over een bepaald thema/onderwerp. Nu heb ik een probleem, er zitten zoveel onderwerpen in mijn hoofd dat ik niet kan kiezen! Dus ik dacht hey, misschien hebben jullie wel een bepaald onderwerp waarvan jullie zeggen daar wil ik meer over weten of Kel, verdiep je hier eens in.  Als je inderdaad een tof idee hebt, laat dit dan even achter in een reactie op de blog hieronder, of op Facebook. Wie weet kan ik er dan mijn blog over gaan schrijven!

In februari had ik een van mijn beste vriendinnetjes Laura  een concertkaartje gegeven voor haar verjaardag. Achteraf misschien niet helemaal doordacht aangezien dit concert midden in de week ging plaatsvinden, in Den Haag was en in de eerste week van het nieuwe schooljaar maar hey, prioriteiten stellen.
Het was ook niet zomaar een concert, we zijn naar The Boxer Rebellion geweest. Een band die wij al een aantal jaar volgen en als we de mogelijkheid hebben altijd naar toe gaan.
Je snapt, deze konden wij dus niet zomaar overslaan. Na school ben ik direct in de trein gesprongen en ben ik nog geen 24 uur in Nederland geweest.
Het was een super fijn concert, traditie getrouw heb ik weer een gesigneerde lp gescoord en een foto met de band. Grappig detail, we lieten een foto zien van 2 jaar terug en ze wisten zelfs nog waar dat was. Wij als halve groupies vonden dit natuurlijk prachtig.

img_4188
Gek doen met Joe

Van het ooit zo saaie en stille leven in Antwerpen knalt mijn agenda nu uit zijn voegen en merk ik dat mijn leven steeds meer hier begint te gronden. Nooit gedacht dat ik mij zo hier thuis zou kunnen gaan voelen als dat ik bijvoorbeeld deed in Haarlem maar de liefde voor Antwerpen komt steeds meer in mij naar boven. Ik moet gaan uitkijken, straks wordt het hier nog te leuk!

Naast school ben ik in de weekenden veel aan het werk op de huisartsenwachtpost en pas ik na school nog op, op mijn beste vriendje Joe, best druk dus!  Vriendinnen en sporten staan op dit moment even op pauze maar hopelijk als ik weer wat meer in het ritme van school zit en ben gewend aan alle opdrachten kan ik dit weer meer gaan doen.

Morgen begint er weer een nieuwe week vol nieuwe interessante onderwerpen inclusief de nodige deadlines dus tijd voor mij om deze blog tot een einde te breien en de week voor te gaan bereiden.

Zo moet ik vanavond nog een interview uitwerken dat ik gisteren gehouden heb met een arts op de huisartsenwachtpost over de stijgende agressie naar hulpverleners.
Wat mij opviel, normaal praat ik ronduit tegen mensen en ben ik nooit zenuwachtig maar als je dan ineens moet gaan nadenken over de vragen die je wilt stellen is dat toch wel even een ander verhaal en een stuk minder spontaan. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Dit was voor nu weer een kleine update zodat jullie weten wat ik nu precies uitspook!
Tot de volgende,

Liefs Kelly 

Leave a comment