logo

Speeltuin

Mijn huis ziet er uit als een speeltuin! Met meerdere krabpalen, pluche balletjes, rammelaars, muizen op wieltjes, sliertjes en een soort van parcours met een lichtgevend balletje is het op dit moment denk ik wel de ultieme kittendroom.
Maar het is het zeker waard, Jip is super lief. Een echte knuffelkont en nooit verder als een meter bij me verwijderd. Naast mijn kussen ligt haar mandje en als het bedtijd is gaat ze daar direct in liggen. Helemaal blij met mijn nieuwe maatje.

Dat maatje is dan ook zeer gewenst gezelschap gezien ik nu vooral thuis aan het studeren ben voor alle examens die in aantocht zijn. Twee weken geleden kreeg ik de uitslag van de vorige examens waar ik heel goed voor had geleerd, helaas had ik 1 van de 2 examens weer niet gehaald. Ik baalde goed, ik deed dat stomme toetsje ten slotte al voor de 3e keer.
Voelde me toch behoorlijk achterlijk en was zelfs al naar andere wellicht iets makkelijkere  opleidingen aan het kijken, ga ik dan toch een switch maken? Gelukkig heb ik i.v.p. wat ik normaal altijd doe: abrupt keuzes maken nu eens overlegt en contact gezocht met mensen die me wat kunnen kalmeren en vooral tot reden kunnen brengen. Dat heeft geholpen, na wat telefoontjes met mijn tante had ik mezelf weer bij elkaar geraapt en klaar voor de strijd. Ik wil een verloskundige worden, who cares dat het niet in 1x goed gaat. Voor iedereen die mijn gezeur en geklaag hebben aangehoord; bedankt!

Afgelopen weekend was ik in Delft samen met Jip.
Onder andere weer eens voor een concert. En dan ook nog eens een klassiek concert van Ludovico Einaudi in het concertgebouw Amsterdam.
Het was echt heel bijzonder bijna betoverd. De manier waarop hij speelt motiveert mij om toch dat keyboard maar weer eens te pakken en weer te gaan oefenen.

IMG_1751.JPG

Ook stond er dit weekend een familie diner op de planning. Het restaurant waar we naar toegingen had heel veel vis op de kaart. Nu ben ik niet zo’n held in vis eten maar ben vooral wel erg nieuwsgierig naar nieuwe dingen. Dus onder het mom van als heel de kaart vol staat met vis zal het wel goed zijn, heb ik heel heldhaftig kreeft besteld. Dit had ik beter niet kunnen doen. Het rook voor mijn gevoel echt heel vies en de smaak was niet veel beter. Grote bummer dus maar kan het nu wel van mijn lijstje afstrepen.
Omdat we in de vis-modus waren hebben Ricardo en ik afgelopen pinkstermaandag voor het eerst zelf sushi gemaakt. Eerst op Scheveningen verse vis gescoord en vervolgens thuis aan het rollen geslagen. Dit lukte bovenverwachting goed en smaakte ook nog eens top!

IMG_1791
Zoals ik net al zei was ik samen met Jip naar Delft. Poes in haar mandje en hop op de trein, uiteraard de hele treincoupé bij elkaar gemiauwd. Ik schaamde me kapot. Bij mijn ouders lopen nog wat beesten rond zoals een andere poes en een hond. Ik hield me hart een beetje vast voor de hond. Dat is ook nog een pup en super enthousiast, dacht stiekem dat hij Jip in 1 hap zou opeten. Gelukkig is dat niet gebeurd en lagen deze twee zelfs knuffelend in de mand van de hond. Hoe schattig!

IMG_1781

Het weekendje Delft was een welkome afleiding tussen al het studeren in, maar inmiddels zijn we al weer een paar dagen terug en zijn we weer hard bezig met het voorbereiden op de volgende examens. Tussen de examens door heb ik nog 1 hele belangrijke taak en dat is het aanmoedigen van Ricardo.
Mijn kleine broertje is samen met mijn vader gisteren vertrokken naar Colombia voor de wereldkampioenschappen BMX. Ik ben natuurlijk super trots dat hij hier aan kan mee doen, hoop ook zeker dat hij toffe wedstrijden kan gaan rijden.
Afgelopen week stond hij zelfs in de Delftsche post (de stadskrant van Delft), het artikel is  hier te lezen!

Dan ben ik denk ik wel een beetje door mijn praatjes heen voor deze keer,

was vanmiddag nog even in de apotheek en dat vind ik hier altijd wel een hele beleving. Alles wordt hier nog ouderwets zelf gemaakt. En bij het zien van al die laboratoriumpotten vol met chemische stofjes gaat stiekem mijn laboratoriumhartje wel sneller kloppen. Het heeft bijna ietsHarry Potter-achtigs vind je ook niet? 🙂

IMG_1865

Tot de volgende blog!
Liefs Kelly

Leave a comment