logo

Vaarwel vakantie leventje

Om na de herexamens nog even te genieten van de resterende maan vakantie heb ik een trip gemaakt naar Frankrijk. Om precies te zijn Lorgues, op een uurtje van Nice vandaan in het prachtige Cote d’azur.

Ik ben hier na veel te lang een vriendin gaan opzoeken die ik ken van mijn stagetijd in het Kennemergasthuis in Haarlem. Wij waren trouble buddies, heerlijk in de pauzes even tegen elkaar klagen over wat er allemaal wel niet mis ging in mijn werkzaamheden en haar onderzoek. Na de stage hebben we altijd contact gehouden en is zij na een tijdje verhuisd naar Lorgues om daar een leven met haar vriend op te bouwen. Nu was de tijd dan eindelijk daar ik kwam logeren 🙂

Na mijn vakantie in Toscane had ik al wel de nodige mooie stadjes en natuur gezien maar jeetje hoe mooi het hier was, is eigenlijk niet te beschrijven.

Mijn vriendin woont midden in de wijnvelden omringd door bossen op een kleine berg/heuvel. Zodra ik s’ochtends wakker werd en de luiken open deed werd ik wakker met een prachtig uitzicht op de wijnvelden met een prachtig blauwe lucht.

We zijn onder andere naar een stuwmeer geweest in de bergen (en gezwommen, brrr), het stadje St. Marie bezocht, een hike gemaakt over de rotsten aan het strand in de buurt van St Tropez, getuinierd, heerlijk gekookt, gelezen, gewandeld, terrasjes gepakt en gekleurd ( don’t ask).

Voordat ik me weer ga storten op school heb ik de laatste vakantie week nog even goed benut zo kon ik het bijvoorbeeld niet laten om toch samen met een ander vriendinnetje Laura nog even een kleine trip naar Londen te boeken, je moet tenslotte wel iets hebben om naar uit te kijken toch?
Verder was ik deze laatste week ook in Delft omdat mijn mama weer is geopereerd en dit keer kan ik vol trots en opluchting zeggen dat het allemaal goed is gegaan. Het ging zelfs zo goed aan het einde van de week dat ze met alle inspanning ”het” kleed heeft afgemaakt waar ze sinds vorige jaar na de eerste operatie is mee begonnen. Hij is echt super mooi geworden en past perfect bij mijn bank!

In het weekend heb ik genoten de film Man from U.N.C.L.E ( een aanrader) een heerlijke gin-tonic met sinaasappel en kaneel, ben ik op zondag met vriendinnetje Femke naar de Swanmarket in Den Haag geweest, de laatste keer dat dit event buiten was en gelukkig was het mooi weer. Met een bandje op de achtergrond, een zogenaamd ”home-made” Icetea en een bobotie-pie was dit best genieten in het zonnetje.

Hoe kan het ook anders, natuurlijk heb ik in deze week ook nog een moment gezien om even langs de ikea te gaan, een super mooi vloerkleed gescoord en een schaap voor op m’n bank en als afsluiter bij het tuincentrum nieuwe plantjes gekocht dus mijn huisje ziet er weer een stukje mooier uit!

Tja dan komt er een moment dat je geld op is, alle vakanties zijn geweest en je vakantie op is. Dan rest er nog maar 1 ding, terug naar school.
Maandag zijn we begonnen met een introductiedag, nieuwe boeken kunnen kopen, jaarplanning bestudeerd ( uiteraard direct de vakanties in mijn agenda gezet) en vakantieverhalen uitwisselen met klasgenoten. Het normale leventje is weer begonnen.

Dit jaar staat de studie in het teken van de pathologie of verwikkelingen tijdens de zwangerschap en baring. Een thema wat ik super boeiend vind en als ik kijk naar de lessen van afgelopen dagen gaat het een heel tof jaar worden. Daar zijn we weer en we gaan er weer voor 200% voor dit schooljaar.

Tot de volgende blog 🙂 Liefs.

Leave a comment