logo

Zonnestraaltjes

Hallo Lieve volgers!

Deze blog ga ik beginnen met een bedankje. Toen ik begon bloggen wilde ik het vooral gebruiken als een uitlaatklep. Ik spreek sinds ik in Antwerpen woon niet elke dag meer vrienden/huisgenoten of familie en zoals veel van jullie weten ik hou van praten. Om jullie op de hoogte te houden, ik schrijven leuk vind en mijn verhaal zo kwijt kan leek bloggen mij leuk. Of iemand het zou lezen, geeen idee. Misschien familie en wat vrienden?

Nu een aantal blogs later kan ik super trots zeggen dat ik gemiddeld per nieuwe blog zo’n 200 lezers heb en er komen er nog steeds meer bij. Ook krijg ik regelmatig super lieve reacties van jullie en daar wilde ik jullie toch voor bedanken dit motiveert zeker om door te gaan met schrijven.

Ik probeer nog steeds wel een weg te vinden in hoe ik de dingen aan jullie wil vertellen, wat wel de moeite is en wat super saai is om te lezen. Als jullie tips of idee├źn hebben over hoe ik het kan aanpakken, laat het me zeker weten! ­čÖé

Goed, over tot de orde van de dag!
Afgelopen donderdag ben ik terug gekomen van een heerlijk warme vakantie in het zonnige Toscane. En hier valt natuurlijk wel het een en ander over te vertellen.

Ik ging naar Toscane met het idee dat het super toeristisch zou zijn, overal parel witte stranden, grote boulevards en ijssalons op elke hoek van de straat.
Dat van die ijssalons klopte ook wel, maar in het gebied waar ik naar toe ben geweest was totaal niet toeristisch. Aan de ene kant is dit erg leuk maar maakte het ook soms wel een beetje suf dorp!
Het stadje waar wij onze kampeeruitrusting hadden geplaatst heet Vada, nabij Cecina. Een ideale uitvalsbasis voor alle mooie steden en op 45 minuten van Pisa Airport, heel handig als je daar kan worden opgehaald door paps en mams met de auto! Want de vakantie van dit jaar was ouderwets een familie vakantie, op pad met z’n vieren.
Dit keer hadden we een basic camping uitgekozen met een prachtig mooi zwembad en het strand op 5 minuten lopen!┬áHet strand waarvan ik vrij hoge verwachtingen had bij de camping was absoluut geen parelwit strand, het had meer iets weg van Scheveningen. Niets mis mee alleen hoef ik daar dan niet speciaal voor naar Itali├ź. Dit viel wel een beetje tegen, maar gelukkig was er een stukje verder op wel een prachtig mooi parel wit zand strand.┬áDeze vakantie stond vooral in het teken van mooie steden in Toscane bezoeken, dit hebben we dan ook met volle teugen gedaan in gemiddeld 37 graden en een strak blauwe lucht, jaa dat is puffen hoor!
Een van de hoogte punten vond ik het bezoeken van San Gimignano, een oude vestingstad met de kenmerkende hoge torens en intact gebleven fresco’s. Een erg toeristische plaats waar wij een uur rondjes hebben gereden voordat we de auto kwijt konden. Maar het was het zeker waard.
Op de terug weg hebben we een stop gemaakt in Volterra, hier wilde ik graag een stop maken want hier zijn namelijk opnames gemaakt voor een Twilight film en als je er dan toch in buurt bent is het wel leuk om even te kijken!
Het stadje was een stuk minder toeristisch en ik vond er een hele leuke, gezellige sfeer hangen met schattige kleine straatjes. Uiteraard driftig opzoek naar het bekende plein vanuit de film. Toen ik het pleintje niet kon vinden besloot ik toch maar even het plaatselijke VV in te gaan en wat bleek ik stond al op het ”bekende” plein. Nou dat was even een gigantische teleurstelling, de nodige fonteinen en vierkante meters hebben ze er mooi bij geknipt! Maar ik kon bij het VV wel een speciale Twilight tourguide voor een 10tje kopen, die mocht ze dan ook fijn houden!
Maar ook voor de niet Twilight fans zeker de moeite om eens een dagje voor uit te trekken, het is een erg mooi stadje waar je ook een archeologisch museum kunt bezoeken en ze zelfs nog met opgravingen bezig zijn.

Een andere stad die ik ook erg kon waarderen en niet super toeristisch was, was Lucca. Het slenteren door de stad waren we wel een beetje zat inmiddels en hebben we er voor gekozen om dit te fiets te doen. En niet zo maar een fiets nee, een soort van mini auto. Ik vond het fantastisch! Je kon heerlijk door de stad scheuren, andere toeristen laten schrikken met een te coole toeter en stoppen waar je wilde voor de nodige foto’s.

Verder hebben we nog een uitstapje gemaakt naar het eiland Elba, het eiland waar Napoleon ooit verbannen is geweest. Nou ik had het niet erg gevonden moest ik daar gevangen gezet worden hoor! Prachtige stranden, iets minder comfortabel door de fijne stenen maar he, details!
Ook woont daar sinds kort een kennis van uit Antwerpen op dit mooie eiland met haar pasgeboren zoontje en vriend. Ik ben bij haar thuis geweest en we hebben leuk bij kunnen kletsen en zijn daarna daar het strand van haar vriend gegaan. Super leuk om elkaar daar nog te kunnen zien!
Daarna hebben we nog wat rond gereden over het eiland, een ander strand bezocht, zijn heerlijk uit eten geweest en geloerd naar alle prachtige jachten die daar in de haven lagen om vervolgens de boot terug op 2 minuten na net niet te missen! Dat was even zweten!
Ik vond de steden in Toscane erg mooi, maar ik zou mensen die hier over na denken om naar toe te gaan de tip willen geven om niet 2 weken lang in 1 stadje te blijven maar na een paar dagen de volgende stad aan te doen.  Al met al was het een fijne vakantie.

Er komt ook een moment dat je terug bent van vakantie en weer aan de slag moet, voordat ik dit serieus ga doen heb ik eerst maar de volgende vakantie geboekt. In september een paar dagen op bezoek naar een vriendin die naar Frankrijk is ge├źmigreerd 2 jaar geleden. Kijk hier ontzettend naar uit.
Maar na het boeken van de tickets kom ik er niet meer onderuit, ik moet gaan leren voor mijn herexamens de komende twee weken. Ohneee!
Terwijl ik dit schrijf bedenk ik dat ik het schrijven van mijn blog op dit moment ook gebruik als een excuus om niet te leren, ik vertoon enig sinds studie afwijkend gedrag.

Voor nu heb ik jullie wel weer redelijk bij gepraat en ga ik toch nog maar even een studie boek in kijken haha! ­čÖé┬áTot de volgende blog lieve lezers, fijne avond!

Leave a comment