logo

Lijm&Cultuur

Oude fabrieken worden 9 van de 10 keer met de grond gelijk gemaakt, maar wat gebeurd er nu met zo’n fabriek als het een monumentaal pand is?

Daar hebben de eigenaren van Lijm&Cultuur een perfecte oplossing voor bedacht. Het terrein van over de 2 hectare groot met meerdere industriële gebouwen, kantoren en receptie ruimtes is er op deze locatie vrijwel alles mogelijk.
De afgelopen 10 jaar zijn zij druk bezig geweest met het terrein beetje bij beetje te transformeren van een verwaarloosd fabrieksterrein naar een echt evenementen pareltje.

Met de keuze uit zoveel verschillende gebouwen en een enorm buiten terrein is dit de ideale plek voor een heel scala aan activiteiten. Van circus Renz, bruiloften, lezingen, trainingen tot technofeesten die tot diep in de nacht door gaan, hier is plek voor iedereen.

Naast alle toffe industriële gebouwen is er ook het Experiment te vinden. Dit is een restaurant op het terrein met een zeer creatieve kok die de leukste lunchgerechten op tafel zet met zijn team.Verwacht geen broodje kroket of pannenkoeken op het menu, nee er staan spannende combinaties op de menukaart zoals dit seizoen een bloemkoolsoep met blauwe kaas of een broodje met Noorse garnalen met appel. De ideale plek om met collega’s een vergadering te houden en ondertussen een heerlijke lunch te nuttigen of  als je gewoon wilt genieten van een lekker drankje.

Naast de lunchkaart heeft het Experiment ook regelmatig een aantal weken waarin het concept  Chaos aan de Schie start. Bij Chaos aan de Schie bereid het restaurant zich uit met een dinerkaart. Dit bied de mogelijkheid om vooraf aan een theatervoorstelling ontspannen te dineren en na de voorstelling ter afsluiting nog een drankje te nuttigen.

Een leuk extraatje van deze locatie is dat het gelegen is aan de Schie, een druk bevaren water dat je leidt tot de grachten in de binnenstad van Delft.
Met de aanwezigheid van een echt stads strand maakt deze plek in de zomer heuze een place to be, er is zelfs de mogelijkheid om met een bootje aan te leggen!

Niet alleen in de zomer is het hier goed vertoeven, in het najaar en winter is het een heerlijke plek waar de houtkacheltjes staan te smeulen, de knusse kleedjes en zachte kussen op de banken hun plek vinden, wegdromen is gegarandeerd.

Wil je meer informatie over Lijm&Cultuur of ben je benieuwd naar de geplande activiteiten? Check dan de website!

Ik ben op de Lijm&Cultuur geweest met mijn fotocamera in de hand, ik heb geprobeerd om de sfeer van dit speciale terrein vast te leggen en ben dan ook zeer benieuwd naar jullie reacties!

One thought on Lijm&Cultuur

Leave a comment