logo

Mercado

Nadat ik Nederlands eerste food market heb bezocht kon de Belgische food market natuurlijk niet achterblijven, zéker niet als deze in mijn stad is gelegen. Ik heb het over de Mercado in Antwerpen.

Een plek waar de leukste dingen vers voor je bereid worden; de lekkerste wafels, speciale sushi roll of fantastische cocktails. Naast al deze heerlijke dingen is het ook een plek waar toffe evenementen worden georganiseerd zoals binnenkort met oud&nieuw een feest met een Cancan Burlesque thema. Maar ook is hier plek voor kunst en cultuur zo biedt de Mercado een podium aan Antwerps opkomend talent, pop-up shops en kunst galerijen.

Het klinkt allemaal fantastisch, maar hoe is de sfeer hier? Ik ging op pad en testte het uit!
Als je mijn blog van de foodmarket in Rotterdam hebt gelezen weet je dat ik daar niet zo weg was van de sfeer. Ik was dan ook zeer benieuwd hoe dat er in deze markt aan toe ging.

De Mercado is gelegen aan de groenplaats en is gevestigd in het oude postkantoor. Dit stond al een tijdje leeg maar heeft sinds kort dus een geheel nieuwe bestemming. Deze markt is heel anders als in Rotterdam. Hij is veel kleinschaliger en heeft een centraal middenpunt met genoeg zitplaatsen om je lekkers op te snoepen of drinken.
Aan de zijkanten van de zitplaatsen zijn allemaal kleine kraampjes geplaatst met ieder zijn specialiteiten. Zoals ze beloven is het aanbod zeer veelzijdig en uitgebreid van oesters tot bubbelwafels, het is hier te vinden.

Ik vond de sfeer hier echt super gezellig en ontspannen, mensen genieten van hun hapjes met een fijn muziekje op de achtergrond. Het is echt een plek bijvoorbeeld tijdens het shoppen op de Meir even een rust puntje te pakken en bij te komen!

Naast de eettentjes kun je op de andere verdiepingen nog pop-up stores vinden van o.a. echte Antwerpse producten en toeristische ‘meuk’ maar ook een jeneverbar of een winkeltje met handgemaakte producten.

Dus mocht je in de kerstvakantie denken goh wat ga ik nu toch doen, kom naar Antwerpen. Vanaf 1 januari begint de SOLDEN, dat is de algemene uitverkoop van alle winkels in de stad en heel fijn voor je portemonnee. Vergeet dan zeker niet om even een tussenstop te maken op de Mercado. Let op, op dinsdag is de Mercado gesloten maar alle andere dagen kan je hier gewoon terecht van 11:00 – 22:00u.
Veel plezier 😉

Liefs Kelly

Foto’s zijn afkomstig van www.supermercado.be

2 thoughts on Mercado

Leave a comment