logo

Markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam is Nederlands eerste food market. Sinds 2014 is dit volgens de CNN een van de gebouwen die je zeker gezien moet hebben in Nederland.

Met aan de buitenkant van het gebouw woningen en aan de binnenkant het grootste kunstwerk dat je waarschijnlijk ooit hebt gezien.
Op de winkelvloer zijn enorm veel kraampjes te vinden met een enorm aanbod van allerlei  producten. Van donuts, tapas en verse vis, het is hier te vinden.
Een aantal van deze kraampjes hebben een klein terrasjes of een terrasje bovenop de kraam waar je kunt genieten van de lekkernij.

Ik was super nieuwsgierig naar deze markt, met in mijn achterhoofd de London Borough Food market waren de verwachtingen heel hoog.
Het gebouw is werkelijk prachtig, de tekeningen tegen het plafond zijn adembenemend maar toch miste ik iets op deze markt. Misschien kwam dat omdat ik op een rustige doordeweekse dag ben gaan kijken en wat sfeer en gezelligheid miste of omdat het een volledig ander soort food market is in vergelijking met de markt in Londen.
Het is strak vormgegeven met vaste kraampjes die bijna aandoen als kleine winkeltjes, misschien is dat het gene wat mij niet zo aanstaat. De losbandigheid en het chaotische van een echte markt, dat is wat ik mis.
Toch is het zeker een plek waar je eens geweest moet zijn, een plek waar je veel mooie kwaliteitsproducten kan krijgen en je je ogen rijkelijk de kost kan geven.

De markthal ligt vlakbij het trein-metro station Rotterdam Blaak waardoor je er binnen no time bent. Mocht je met de auto willen komen, dan kan je onder de markthal zelf parkeren!  De markthal is 7 dagen per week open van 10.00u – 20.00u en de horeca gelegenheden van 10.00u – 00.00u.

Over de markthal kan je wel een tijdje slenteren maar ben je er klaar mee, dan ben je met 5 minuutjes lopen in het hartje van Rotterdam Centrum en kan naar volle lust aan het winkelen beginnen.

Leave a comment