logo

The art of Banksy

Liefhebber van kunst met een boodschap? Dan is je waarschijnlijk de kunst van  Banksy al wel eens opgevallen.

Een kunstenaar waar een redelijk groot mysterie rond heerst. Wie de artiest is is behalve voor zijn manager onbekend. De artiest die politiek gerichte street art maakt kiest ervoor om uit de spotlights te blijven. Buiten het feit dat zijn politieke boodschappen die verwerkt zijn in zijn kunst niet altijd even wenselijk zijn, is street art op de meeste plekken nog verboden.

Banksy maakt kunst met behulp van sjablonen, hierdoor zijn zijn projecten super strak en herkenbaar. In kleurgebruik blijft hij beperkt, zwart en rood zijn de kleuren die behoren tot zijn kleursegment. Doordat hij gebruik maakt van sjablonen heeft hij ook enkele privé stukken kunnen maken.

Deze privé stukken zijn gigantisch veel geld waard en gaan de wereld rond in de tentoonstelling ”The art of Banksy”. De tentoonstelling is samengesteld door de manager van Banksy tevens ook de currator van de kunststukken.


Ik ben op deze tentoonstelling geweest in de stadsfeestzaal op de Meir in Antwerpen.
Ik wilde hier al lang naar toe maar de hoge entree prijs hield mij tegen, toen wij hier voor een school project naar toe konden gaan was ik dan ook erg blij!

Ik wist niet goed hoe je straat kunst in een tentoonstelling kon plaatsen dus was erg nieuwsgierig. De tentoonstelling bestond uit kamers waarin privé stukken zijn opgehangen, film, canvas en foto’s van de street art. Heel divers.
Het toffe van de tentoonstelling vond ik dat er uitleg is gegeven bij de kunstwerken, welke boodschappen zitten in de kunst en wat waren de reacties die hier uit voort kwamen.

Het is een mooie tentoonstelling en leuk om als cultureel uitstapje te gebruiken tijdens het winkelen. Je loopt er met een klein uurtje doorheen en is zeker de moeite waard als je geïntrigeerd bent door Bansky.

De tentoonstelling is nog tot 19 maart in de stadsfeestzaal te vinden. Voor meer informatie check de website.

Leave a comment