logo

Een baby in huis

Op zondag is in Antwerpen de Vogeltjesmarkt, kraampjes vol met kooien gevuld met allerlei prachtig gekleurde vogeltjes. Niet alleen vogels maar ook kippen, ganzen en andere beesten met veren zijn hier te koop. Hier houd het niet bij op, er zijn namelijk ook knaagdiertjes. 

En hoe schattig is dat, een hoopje pluis bestaande uit kleine konijntjes, cavia’s, hamsters en nog veel meer. Bergen toeristen staan verbaasd naar te kijken dat dit zomaar kan en kinderen dringen langs elkaar heen om maar zo dichtbij mogelijk te komen.

Een deel van mij vind dit echt fantastisch ” hoe lief, kijk wat schattig, aaaahh..”, maar een groter deel van mij denkt ” arme beestjes” elke keer worden ze verzameld en naar de markt mee gesleept door de kraamhouder. Allemaal vreemde mensen willen ze aaien en doen vast ook wel een impulsaankoop en komen ineens met een konijn thuis. Mensen die misschien wel helemaal niet weten hoe ze er mee om moeten gaan..

Nog voordat ik Tijgertje had overgedragen aan mijn oom en tante (als je het even niet meer weet lees dan deze blog nog eens, daar vertel ik je over Tijgertje) liep ik met de wens om toch wel graag een konijntje te hebben. Vroeger, bij mijn ouders heb ik buiten een konijn gehad en vond dit altijd super leuk maar nog nooit had ik een konijntje binnen. Het hebben van een konijn komt samen met de vele voordelen en na hier lang en goed over nagedacht te hebben besloot ik dat dit de perfecte match was om bij mij op appartement te hebben. En om het feest compleet te maken, mocht ik van vriendlief een konijn uit zoeken.

Na het nodige research werk had ik besloten dat een konijntje van de markt niet bij mij past, je weet niet waar de beestjes vandaan komen en of ze gezond zijn. Ik wilde het risico niet lopen dat ik weer teleurgesteld raak. Ondanks dat ik graag zo’n beestje van de markt een fijn leven had willen geven.

Ik kwam terecht bij een konijnenfokker in Brasschaat, hij is begonnen met fokken voor de hobby en de konijntjes die niet aan de eisen voldoen om aan een wedstrijd te kunnen mee doen worden verkocht. Na wat mail contact mocht ik zondag komen kijken of er een konijntje voor mij tussen zat, en ja hoor. Opslag verliefd op een klein grijsbruin hummeltje. Ik noem dat kleine hummeltje Snuffel.

Snuffel is geboren op 17 januari en mocht dus sinds kort pas het nestje uit. Nu loopt ze thuis al alsof  ze hier al jaren woont huppelt ze vrolijk door de woonkamer en komt ze af en toe eens een knuffel halen. Dit is ongetwijfeld de beste aankoop in tijden!

Leave a comment