logo

Air bnb – Nothing Hill

Een trip naar Londen voor een schoolopdracht is natuurlijk heel erg gaaf, maar dit brengt ook de nodige kosten met zich mee. Om de kosten te drukken hebben wij de overnachtingen geboekt via Air bnb.

AirBnB is een bemiddelingssite tussen particulieren die een woonruimte te huur aanbieden en huurders. Doordat er verder geen bedrijf of organisatie aan te pas komt moet je vaak wel even zoeken naar een leuke plek en kan je enkel afgaan op foto’s en recensies van eerdere bezoekers. Het blijft het altijd spannend wat je uiteindelijk aantreft.

Onze projectgroep bestond uit 3 personen en wij wilde niet te ver van het centrum verwijderd zijn. Nu kan ik me voorstellen dat als je op citytrip gaat niemand te ver van het centrum wilt overnachten. In Londen stijgen de prijzen per nacht helaas dan al heel erg snel.

Wij vonden al redelijk snel een heel leuk plekje, althans zo zag het eruit! Met 1 aparte slaapkamer, eigen badkamer, klein keukentje, zit plaatsen en een los bed leek ons dit de juiste uitvalsbasis. De locatie was ook nog eens perfect, met de metrolijn op 3 minuten lopen en een straat vol met winkels en pub’s leek het ook nog eens heel gezellig. Dan blijft het afwachten, wat gaan we hier per persoon per nacht voor betalen? Dit viel echt reuze mee namelijk ”maar” € 25,33.

Maar nu is natuurlijk de vraag was dit ook echt zo’n succes? Hier kan ik gelukkig volmondig JA! op antwoorden. Het appartementje was erg netjes en schoon, alles was er aanwezig tot netjes gevouwen handdoeken, zeepjes in de badkamer aan toe.
De verhuurder wachtte ons zoals afgesproken op en hielp ons met de bagage, na een kleine tour in het huisje en uitleg liet hij ons alleen met de boodschap dat als er iets was wij hem zeker moesten bellen.

Van dat aanbod hebben wij uiteindelijk ook gebruik gemaakt. Toen wij wilden douchen hadden wij enkel koud water, ik hoef niet uit te leggen dat 3 vrouwen in 1 huis dan geen flauw idee hebben waar ze moeten zoeken dus hebben wij hem gebeld. Binnen een half uur stond hij bij ons voor de deur om te kijken wat er aan de hand was. Het probleem bleek meer bij ons te liggen dan bij de douche. Er moest simpelweg een klein knopje worden geswitcht. Probleem opgelost en een fantastische douche stond op ons te wachten.

Op de dag van vertrek moesten wij om 11:00u uitchecken maar zouden pas in de avond vertrekken. Nadat wij dit aangaven mochten we zonder enkele problemen de bagage afzetten verderop in de straat bij een kantoortje. Super aardige mensen die op onze spullen wilde passen. Aan het einde van de dag konden wij dit weer ophalen en kregen zelfs nog een gezellig babbeltje toe.

Ik vond deze air bnb super! Duidelijke en makkelijke communicatie met de verhuurder, net en schoon appartementje, fijne omgeving waar in de avond ook nog het nodige te beleven valt, centraal gelegen met voldoende uitvalswegen voor het openbaar vervoer en bovenal zeer goedkoop voor 3 slaapplaatsen.
Het enige minpuntje was dat het een gehorig huisje is, de vloeren kraken gigantisch en de bovenbuurvrouw haar muziek was zeer goed te horen maar dit viel zeker te verwaarlozen tegenover alle pluspunten.

Ben je benieuwd waar wij hebben overnacht? Check dan hier het huisje. 

Leave a comment