logo

The breakfast club – SoHo

Afgelopen week was ik voor mijn studie een paar dagen in Londen te vinden. Iets in deze stad geeft mij altijd het gevoel van thuis komen. Wellicht zijn het de vriendelijke Britten, de chaos in de stad of de prachtige plekjes die er te vinden zijn. Ook de afgelopen dagen was het wederom weer genieten. 

Toen wij met ons projectgroepje een keuze moesten maken voor een stad om te gaan bezoeken was dit niet heel lastig. Vrijwel allemaal waren wij het eens na de shock van het kostenplaatje dat we naar Londen gingen voor school.

Mijn hart maakte een klein sprongetje want oh, wat hou ik toch van deze stad.

Omdat ik al een aantal keer in Londen ben geweest weet je dat bepaalde koffiebarretjes leuk zijn of toffe ontbijtplekjes. Zo’n ontbijtplekje heb ik in mijn vorige trip leren kennen van de keten ”The breakfast club”, grandioos lekkere ontbijtjes voor redelijke prijzen waar je de hele dag op vooruit kan. Ik riep al direct tegen mijn groepje: ” Daar moeten we écht gaan ontbijten.”

Toen was het moment daar, nadat we eerst een behoorlijk stukje verkeerd waren gelopen eindelijk op de plaats van bestemming midden in SoHo. Leuke spot om te zijn. Nadat we ruim een uur.. ja je leest het goed. Een UUR in de rij hebben gestaan voor een plekje mochten we eindelijk naar binnen.


De teleurstelling begon al snel, plekjes die zo krap waren dat je niet kon ademen zonder bij de buren iets van de tafel te stoten, laat staan eten. Toen ze de kaart kwamen brengen kwamen er de nodige mededelingen over enkele maaltijden die er niet meer waren en bepaalde gerechten niet meer gemaakt konden worden door een defect in de keuken. Heel spijtig, overmacht maar hè we hebben net een uur in de rij gestaan, dan kan je daar toch wel een oplossing voor verzinnen?!

Maar na deze tot nu toe beetje mislukte ochtend keken we allemaal enorm uit naar wat bedoeld was als ontbijt en inmiddels lunch geworden was. Knorrend en lichtelijk chagrijnig van de honger konden wij niet wachten om dan eindelijk aan het voorgestelde feestmaal te beginnen. En jeetje wat viel het toen tegen.
De normaal super lekkere gerechten waren nu erg droog, karig en lang niet zo fantastisch als de vorige keren dat ik bij deze keten had ontbeten.

Conclusie: The breakfast club in Soho is geen plek dat ik aan jullie zou willen aanraden. Het concept van deze keten is top; all day long ontbijten, de grootste variatie aan gerechten, relaxte sfeer, toffe muziek en een hip interieur maar wellicht is het concept te goed waardoor het succes een ondergang betekend voor deze locatie. Mij zal je in Soho niet snel meer terug zien maar bij de andere locaties zeker wel!

Leave a comment