logo

Reizen voor school?

Een buitenlands avontuur is altijd weer leuk om aan te gaan. Zeker als het in opdracht is voor school, dan moet je tenslotte echt weg dat is als student zijnde niet altijd gewoon. Maar toch is zo’n schoolreisje  2.0 niet alleen maar dikke pret. 

Naast het plezier dat ik had bij het plannen van deze trip kwam ik wel de nodige knelpunten tegen. Een grote zorg van mij was het financiële plaatje.
Ik wist dat je voor de opleiding ook een aantal keer naar het buitenland toe moet om projecten te doen maar toch viel het mij even rauw op mijn dak. Als je op reis gaat wil je tenslotte niet voor 1 dag heen en weer, dan wil je ook de stad kunnen bezichtigen en leuke dingen doen. Dus moeten er overnachtingen geregeld worden, komen er meer kosten bij voor het eten, vervoer en vermaak.

Een andere hindernis die wij tegen kwamen was het plannen van een reis. Nu hadden wij het geluk dat de vakantie voor de deadline van de opdracht lag en wij hierin op reis konden gaan. Als dit niet het geval was geweest werd het toch een stuk moeilijker om met 3-4 personen zo iets te plannen.

Londen bewerkt-19
Ook niet onbelangrijk waar rekening mee gehouden moet worden zijn de verschillende meningen, budgetten, prioriteiten en visies voor een reis. Van te voren goede afspraken maken over de bedoeling en planning van de reis is dan ook essentieel. Dat heeft bij ons goed gewerkt waardoor wij een vlot verloop hadden zonder problemen.

Eten en drinken is vaak een manier om veel  geld kwijt te raken om hier toch niet zoveel geld aan kwijt te zijn haal je het beste ochtends bij de supermarkt flesjes water en vul deze in de toiletten. Neem verpakte koekjes mee voor onderweg zoals een sultana om een hongerklop waarin je mogelijk voor de bijl gaat aan dure muffins, te voorkomen. Haal zelf ergens broodjes met beleg en maak er een toffe picknick van in bijvoorbeeld Hydepark.

Om overige kosten te besparen is het raadzaam een overnachting op te boeken via Air BNB, je hebt dan voor elk budget een plek om te overnachten.
Op het vervoer kan je ook zeer goed besparen, boek tijdig de reistickets. Er zijn meerdere mogelijkheden om naar Londen te vertrekken of dat nu met de bus, vliegtuig of trein is voor vrijwel elk vervoersmiddel geld het dat als je vroeg boekt, je het goedkoopste uit bent.

Gelukkig is het met alle praktische zaken helemaal goed gekomen. Gezellige dagen gehad in Londen en vooral het belangrijkste de nodige opdrachten kunnen uitvoeren. Uiteindelijk blijft reis voor school iets praktisch en is het niet te vergelijken met een city trip met je vriend(in) of familie maar je kunt er zeker iets leuks van maken.

Heb je nog meer tips voor een (verplicht)reisje? Laat het zeker weten in de comments hieronder.

Liefs!

Leave a comment