logo

Geen inspiratie

Zo’n moment dat je graag wilt schrijven maar er niets uit je handen komt. Een inspiratieloos momentje. Onhandige momentjes zijn dat, je voelt dat er iets aan het borrelen is maar het komt er niet uit.

Soms heb ik ook van die momenten dat ik een stortvloed aan ideeën heb om over te schrijven maar er de tijd niet voor heb. Dan voel ik mij een vulkaan die zich aan het voorbereiden is te ontploffen. Onrustig en alert.

Als ik er over nadenk is schrijven voor mij een moment van bezinning. Ik creëer rust en overzicht door te schrijven over de dingen en gedachten die mij bezighouden en val jullie daar vervolgens mee lastig. Zoals een junk de kriebels krijgt om weer te gebruiken, heb ik soms de kriebels om te moeten schrijven.

Toch maak ik me over die inspiratieloze momentjes wel een beetje zorgen. Later, als ik hopelijk als journalist aan de slag kan gaan voor een magazine zal ik ook niet altijd de inspiratie aan mijn zijde hebben, hoe kan je jezelf dan stimuleren om toffe artikelen te schrijven?

Uiteindelijk is er overal een oplossing voor, ook voor het schrijven zonder inspiratie. Inmiddels ben ik toch al zo’n 200 woorden verder en heb je werkelijk niets bijzonders gelezen. Mijn excuus, de volgende blog zal weer inhoud hebben.

Leave a comment