logo

Vakantiepret

Met de examens net achter de rug nadert het einde van mijn eerste jaar journalistiek in Antwerpen. Het is nog geen tijd voor een terug blik van dit schooljaar, nee. Eerst nog in augustus even knallen met de herexamens ofwel de tweede zit zoals mijn Vlaamse vrienden zeggen. Maar om deze goed te kunnen maken is er natuurlijk behoefte aan vakantie!

Heerlijk idee om samen met mijn lief eropuit te gaan en iets tofs uit te zoeken. In onze drukke agenda’s hebben we het voor elkaar gekregen om er samen een week tussen uit te gaan, hoe fijn! Maar wat is nu precies de ideale plek om een weekje te ontsnappen aan alle dagelijkse dingen?

Gezien de relatief korte periode dat we gaan hadden we geen zin in een lange reistijd. Zonde van de dag om in de weer te zijn met reizen in plaats van iets leuks te doen. We kwamen dus al snel uit op Duitsland, België, Frankrijk of Luxemburg.

Dan waren wij ook nog opzoek naar een perfecte combinatie van cultuur vs natuur. Mijn oog viel op Luxemburg stad. Ik ben hier ooit eens met mijn ouders geweest maar kan mij hier bar weinig van herinneren.


Na de benodigde tijd achter Google te hebben doorgebracht, waren we er van overtuigd dat het inderdaad Luxemburg moest gaan worden. Na een flinke speurtocht hebben we een fijn hotel uitgezocht; midden in de bossen en kan deze vakantie van mij morgen al beginnen. Toch moeten we nog heel even wachten.

De tijd kunnen we goed gebruiken om precies uit te zoeken waar we naar toe willen en echt de moeite waard is om te bezoeken. Luxemburg heeft heel veel natuur en dat is natuurlijk de perfecte omgeving voor een stel wannabe fotografen. Mijn Instagram ontploft nu dan ook met de meest prachtige natuur foto´s  en sprookjesachtige kastelen ter inspiratie.

Naast het feit dat ik voor het eerst naar Luxemburg ga, is dit ook de eerste vakantie met mijn vriend. Super spannend, mensen zeggen altijd dat je elkaar pas echt leert kennen als je samen op vakantie bent geweest toch? Dus dat gaan we dan gelijk maar eens uitproberen. Uiteraard ben ik zo´n naïef en verliefd meisje dat zegt `Bij ons zit dat echt wel goed hoor ´ maar toch ben ik stiekem wel benieuwd of ik nog vreemde, gekke of irritante eigenschappen van mijn lief tegen kom tijdens deze vakantie waar ik mijn twijfels bij heb en misschien wel het belangrijkste, hoe ik hier mee om ga op zo´n moment.

Ik hecht altijd veel waarde aan mijn eigen ruimte en momentjes dat ik even mijn eigen dingen kan doen, dat gaat toch iets lastiger als je samen weg bent. En dan is het nog maar de vraag of mijn lief het wel met mij volhoud in dat Luxemburg. Misschien denkt hij wel na een dag hoe hij het snelste een SOS kan versturen.
Maar we kunnen natuurlijk ook nog veeeeeeeeel verliefder uit deze vakantie komen als dat we erin zijn gegaan. Wie weet… ik houd jullie op de hoogte!

Leave a comment