logo

Tulpenbollen?

Alweer enige tijd terug heb ik geschreven over Lijm en Cultuur, voor als je het even niet meer weet check dan snel de blog. Ik schreef er toen over dat het restaurant met een afwisselend menu werkt aan de hand van een thema. Deze periode stond het restaurant in teken van groenten. 

Dit was natuurlijk iets wat ik graag wil uitproberen en samen met mijn familie ben ik hier gaan dineren. In totaal kwamen er 4 gangen voorbij met nog een amuse en homemade lekkers bij de koffie na het diner.

De avond valt te beschrijven als een beleving, iets waar het toffe decor van het restaurant zeker aan meewerkt. Het oude industriële terrein maakt je iedere keer weer nieuwsgierig naar hoe de eigenaren het ditmaal hebben ingericht.

Het restaurant was deze keer geplaatst in een ander gebouw omdat er een nieuwe en grotere/betere keuken word gebouwd in het `officiële´ restaurant gedeelte. Deze plek vond ik iets minder knus aandoen maar dat kan ook komen omdat ik simpelweg gek ben op het andere gedeelte.  Met zeer veel oog voor detail is ook deze restaurantruimte ingericht met het thema van de menukaart duidelijk doorgevoerd in het interieur. Lichte, vrolijke en felle kleurtinten staan dit seizoen centraal dat word ondersteund door voldoende prachtige planten en creatieve belichting.

Maar waar het uiteindelijk om gaat is het diner zelf. Wij begonnen met een amuse van tomaat en watermeloen met een touch van kruiden en toefjes aloëvera geserveerd op een boomstam. Het zag er prachtig uit maar bij de combinatie van tomaat en watermeloen dacht ik niet direct WAUW. Toch bleek dit wel het geval, het was heerlijk!


Hierna kregen wij een salade van kreeft met accenten van een fris zure appel, iets van kool en algenpoeder. Dit gerechtje was minder aan mij besteed omdat ik niet van kreeft hou maar het zag er wederom erg mooi uit.


Na de kreeft kregen wij het mooiste schilderijtje van de avond geserveerd en wellicht ook het meest vreemde gerechtje maar dit zorgde juist voor een toffe ervaring. Wij kregen ingelegde tulpenbollen blaadjes met diamanthaas tartaar. De tulpenbollen vond ik verbazingwekkend lekker en ook heel leuk om zo iets eens gegeten te hebben. De diamanthaas was ook erg lekker maar ik vond het wel lastig rauw vlees geserveerd te krijgen.. zal wel iets psychisch zijn.


Na het gerechtje met tulpenbollen was het tijd voor het hoofdgerecht bestaande uit een kabeljauwfilet met aardappel gratin, mousse van knolselderij, saus van doperwten en artisjokkenharten on the side. Vooral de artisjokken en de mousse van knolselderij wisten mij te verrassen.


Na alle gangen was het inmiddels tijd voor een dessert en dit is werkelijk het lekkerste dessert dat ik in tijden heb gegeten. Wederom met een verrassende touch in het gerecht namelijk rauwe snijboon! Voor iemand die geen sperziebonen of snijbonen lust vond ik dit dan ook een behoorlijke domper om tegen te komen in de gang waar ik zo naar had uitgekeken. Maar in combinatie met de andere zoete onderdelen van het bordje zoals rabarber en merengue was dit een perfecte harmonie en echt lekker!


Ter afsluiting van het diner eindigden wij met koffie en een plateau  met zelfgemaakte fudge en karamel-zeezout koekjes. De chef Bas de Hoog, die gewerkt heeft bij een van de beste restaurants uit Nederland heeft zijn uiterste best gedaan om een belevenis op een bord te creëren en dat is uiterst goed gelukt!

Het restaurant is nu weer een periode gesloten maar hou de website zeker in de gaten om de nieuwe menukaart niet te missen!

2 thoughts on Tulpenbollen?

Leave a comment