logo

Tijd voor chocola!

Zondag bakdag! En wie zegt er nu nee tegen een taart waar een enorme berg chocolade in zit, jij niet toch? Daarom heb ik nu een heerlijke taart gemaakt met blauwe bessen en een cream cheese frosting. Om je vingers bij af te likken!

Vriendlief was al een lange tijd aan het zeuren dat het weer eens tijd was voor een lekkere chocoladetaart. Eigenlijk hou ik hier niet zo heel erg van maar was wel benieuwd of ik een variant kon bedenken waar ik toch wat enthousiaster van kon worden.

Nu met de zomer aan de gang is zijn de blauwe bessen ook weer volop aanwezig, ik vind ze heerlijk en gooi ze werkelijk overal doorheen! Dus waarom niet door een chocolade taart. Blauwe bessen zitten vol anti-oxidanten en zijn goed voor je huid, nog een extra reden om deze mooie kleine besjes te koesteren.

Een frosting hoort ook bij een taart, maar de botercreme die hier in Europa veel word gebruikt vind ik zo verschrikkelijk vies. Ik doe dat mijn grootste vijand nog niet aan, net alsof je 1 grote hap boter neemt. Ik zal niet overdrijven, maar het is duidelijk niet een van mijn favorieten. Daarom heb ik bij deze taart een frosting gemaakt die ik wel kan waarderen namelijk een Amerikaanse variant. Deze is op basis van een monchou kaas en een stuk steviger en heeft een veel minder boterachtige smaak.

DSC_0024-4


Wat heb je nodig?

Voor de taart:
– 450 gram ongezouten roomboter,
– 200 gram pure chocolade,
– 300 gram kristalsuiker,
– 100 gram tarwebloem,
– 6 eieren,
– bakje blauwe bessen,

Voor de topping:
– 200 gr stevige roomkaas (Philadelphia of Monchou)
– 150 gr ongezouten roomboter,
– 350 – 375 gr poedersuiker,
– citroensap + rasp,

– keukenweegschaal,
– mixer,
– mengkom
– taartvorm

 

Let’s bake some cake!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt 200 gram boter en de pure chocolade, dit kan in de magnetron maar bijvoorbeeld ook in een pannentje boven wat kokend water a la au bain marie.  
  3. Meng de kristalsuiker met de tarwebloem en de eieren tot een luchtige massa met de mixer gedurende een aantal minuten.
  4. Giet de boter en de chocolade, wanneer deze helemaal gesmolten zijn, bij het beslag en mix dit nog door.
  5. Strooi vervolgens naar wens de blauwe bessen in de mengkom bij het beslag en schep dit er rustig door heen. Let op dat je niet teveel roert, zo gaat de lucht weer uit het beslag waardoor de taart niet mooi de lucht in zal gaan.
  6. Giet als laatste de mix in de taartvorm en zet de vorm voor een half uurtje in de oven.

In de tijd dat de taart staat te bakken in de oven kan je makkelijk de frosting maken. Deze is binnen no time klaar en kan hierna perfect in de koelkast staan totdat de taart moet worden opgemaakt!

De topping

  1. Mix alle ingrediënten bij elkaar, voeg naar smaak de citroenrasp en sap toe en klop het mengsel gedurende een aantal minuten luchtig en egaal.
  2. Doe het mengsel na het mixen in een spuitzak om dit later mooi op de taart te kunnen spuiten.

Tip!
1. Heb je nu geen spuitzak? Doe de topping dan in 1 hoek van een plastic zakje en zorg dat er geen lucht bij zit. Knip het puntje van het plastic zakje eraf en voila, uw spuitzakje is gereed 😉
2. Decoreer de taart pas als deze volledig is afgekoeld, anders heb je het risico dat de topping smelt op de taart.

DSC_0034-8

Leave a comment