logo

Mannen en groenten

Is het biologisch vast gelegd dat mannen geen enorme fan zijn van groenten? Of zijn het alleen de mannen die ik ken? Als ik kook maak ik graag verse groenten klaar en zoek ik naar nieuwe combinaties. Maar hoe doe je dit als dit thuis niet gewaardeerd word? Juist, dan verstop je de groenten in je gerecht. 

Vandaag vertel ik je over een gerecht dat super makkelijk klaar te maken is, bijna niet kan mislukken en een hele berg verstopte groenten. Klinkt goed of niet? Ik heb het over een gehaktbrood. In eerste instantie is dit een gerecht waar een enorme berg vlees in zit, maar omdat ik hier nu niet zo’n enorme fan van ben ben ik opzoek gegaan naar de gouden combinatie. Iedere keer weer is het een succes en is iedereen blij. Dat wil ik natuurlijk met jullie delen.

Ik heb het over verstoppen van groenten, dit gaat prima met groentes die niet een enorme aanwezige of sterke smaak hebben. De mannen moeten tenslotte denken dat ze nauwelijks groenten eten, little do they know 😉

Het enige wat belangrijk is voor dit gerecht is dat je groentes goed klein kunt snijden, daar hangt het gerechtje op. Hoe kleiner, hoe beter, hoe minder het opvalt dat er daadwerkelijk groenten in het vlees zit. Naast het feit dat je hierin perfect groenten kunt verstoppen is het ook ideaal om restjes groenten die in je koelkast liggen te vergaan ‘ op te ruimen’.

Hieronder kan je vinden wat ik voor het gehaktbrood op de foto’s heb gebruikt, maar zoals gezegd, je kunt eindeloos combineren met een gehaktbrood. Veel plezier.

Wat heb je nodig?
– 1 kilo gemengd gehakt,
– half bakje champignons,
– 3 sjalotten,
– halve courgette,
– halve groene paprika,
– 100 gram geraspte oude kaas,
– 1 ei,
– 100 gram paneermeel,
– 3 eetlepels tomatenketchup,
– 2 eetlepels worcestersaus,
– 100 ml melk,
– 2 goede snufjes zout,
– 2 goede snufjes peper,
– 4 plakjes bacon.
– mengkom,
– bakblik,
– bakpapier,
– snijplank,
– mes
– oven

 

Koken maar

  1. Zet de oven aan en warm op tot 180 graden Celsius
  2. Snijd alle groenten super super super fijn en doe ze in een grote mengkom, voeg vervolgens alle ingrediënten bij de groenten in de mengkom op de bacon na.
  3. Nu is het tijd om je handen vies te maken, kneed alles goed door elkaar en zorg dat het een smeuïg (vies woord is dat hè) geheel word.
  4. Plaats een vel bakpapier in het bakblik en vul het blik met het gehakt.
  5. Druk het gehakt goed aan in de vorm en leg er als finishing touch een paar plekjes bacon op.
  6. Zet het gehaktbrood gedurende een uur op 180 graden Celsius in de oven.
  7. Eet smakelijk!

 

Leave a comment