logo

New born fotografie

Op de social media kom je het nu bijna overal tegen, foto´s van pasgeboren baby’s in de meest schattige outfits en posities. New born fotografie is helemaal hot op dit moment. En wees eerlijk, het is onmogelijk om dit niet super schattig te vinden. 

Als ik momenteel ergens blij van word is het wel fotografie, Ik heb de afgelopen periode al best een aantal fotoshoots mogen doen waarvan ook een shoot met zo´n pas geboren lieverd. Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb mij hier best een beetje op verkeken. Ik dacht eerst van dit doe ik wel even, het kan nooit moeilijker zijn als fotografie van volwassene. Hier heb ik mij toch even goed op verkeken.

Mijn eerste new born shoot duurde bij elkaar geloof ik rond de 4 uur! Plots was ik de eigenaar van eindeloos geduld en de meest ontspannen versie van mijzelf. Gedurende de 4 uur had ik te maken met een baby die last had van krampjes, bubbels aan het blazen was, een slaperige baby, een baby die niet graag wilde poseren, heel hard kon huilen en alleen stil was als mama haar knuffelde. Dit zijn nu niet precies de meest fotogenieke momenten van een pasgeborene.

Noami (1 van 53)

Tijdens de shoot kreeg ik het dan soms ook wel even goed benauwd, hoe kan ik toch die ontspannen sfeer creëren waarbij het kleine heerlijk ligt te slapen en we hem of haar in de perfecte positie kunnen neerleggen om van die oh zo schattige foto´s te krijgen.

Geduld bleek de enige oplossing, er niet een te groot probleem van maken en gewoon mee gaan met de flow van de kleine. En de momenten dat het fotomodelletje wel  meewerkt er alles uit halen. Uiteindelijk heb je maar een paar echt goede foto´s nodig om dat pure van een pasgeborene vast te kunnen leggen.

Tijdens het doen van deze shoot heb ik heel erg veel geleerd, ik moet iets assertiever zijn. Sommige foto´s vragen erom om de kleine bloot te fotograferen. Niet omdat het gaat om het geslacht van het kindje of iets dergelijks maar omdat de foto dan super rustig en heel puur is. Ik heb mij tijdens de shoot iets teveel laten beinvloeden door de ouders waardoor er op sommige hele mooie foto´s net een randje van een luier te zien is. Dat is erg zonde en doet afbreuk aan de foto. Op dit soort momenten moet ik leren en vooral durven zeggen “ dat is niet mooi, dit is hoe we deze foto gaan maken´´, mensen laten tenslotte bij mij foto´s maken omdat ze mij vertrouwen. Dan moet ik er ook gaan leren staan. Oefening baart kunst

Noami (47 van 53)

One thought on New born fotografie

Leave a comment