logo

Plannen of toch niet?

Als een iemand met een kleine controle stoornis, spookt de vakantie door mijn hoofd. Laat ik het los en ga ik daar zien en ervaren wat de stad mij te bieden heeft of ga ik toch wat research doen zodat ik het fijne van de stad weet als ik daar ben?

Zowel de `go with the flow ´-houding als de `ik heb alles uitgezocht´-houding hebben voor en nadelen. Van al het uitzoeken krijg ik controle en daardoor rust omdat ik weet dat ik zo niets over het hoofd ga zien tijdens de vakantie en en maximale uit de trip kan halen. Maar op reis gaan en gewoon maar zien en ontdekken wat ik op dat moment tegen kom klinkt ook erg ontspannen al ben ik bang dat het dan niet zo´n efficiënte invulling krijgt, laat ik daar nu net van houden.

Nu ik dat zo geschreven heb, is het overduidelijk. Ik voel me het beste bij alles gewoon uitzoeken en weten wat mij te wachten staat. Gelukkig is vriendlief hier net zo erg in en vullen wij elkaar hierin mooi aan en zal dit geen irritatie met zich meebrengen. Ik kan dus ongestoord de kleine planner uithangen om de perfecte vakantie te creëren, want man wat ben ik daar aan toe.

Afbeeldingsresultaat voor luxemburg stad
Foto afkomstig van www.takeatrip.eu

Luxemburg staat tegenwoordig al als vaste zoekopdracht in google en als ik langs de zoekresultaten struin zie ik enkel nog sites die ik al meerdere malen heb bekeken en heb verwonderd over de prachtige foto´s van Luxemburg. De historische achtergronden met de natuur vormen zich naadloos samen, i love it en kan dan ook niet wachten om met het golden hour de mooie plekjes op te zoeken en los te gaan met mijn camera!

Nu vraag je je misschien af wat het golden hour is, geen vrees ik zal je direct uitleggen wat deze term inhoudt. Het is namelijk dat `ene´ moment aan het einde van de middag waarbij de zon lager gaat staan, de kracht van de zon iets minder word, het felle zonlicht afneemt en een gouden zachte gloed voor in de plaats komt. Dit is het golden hour, en staat gegarandeerd voor een prachtig effect op de foto´s. Een van mijn favoriete momenten om te fotograferen, bijna iets magisch.

Genoeg over fotografie in deze blog, eigenlijk was dat niet de bedoeling maar kijk! Gewoon een `go with the flow´-momentje en ik leef nog! Kleine stapjes 😉

Leave a comment