logo

Meneer Beer

Je leest het goed, de titel van mijn blog heet Meneer Beer. Meneer Beer is mijn trouwe knuffel, ik koester hem al mijn hele leven en gaat overal mee naar toe. Familie en vrienden zijn wel bekend met hem, ik ga nergens slapen zonder mijn beer. Geen denken aan. 

En toch heb ik hem nog nooit benoemd, komt dat omdat ik mij hiervoor schaam? Is er een taboe over het hebben van knuffels als je voorbij een bepaalde leeftijd bent gegaan? Hoe zit dat toch, vrijwel al mijn vriendinnen geven met blozende wangen toe dat zij allemaal nog met een knuffel slapen en een aantal zijn zelfs al meerdere malen naar de knuffeldokter geweest.

Voor mij is Meneer Beer een speciaal kussen, mijn daadwerkelijke kussens raak ik amper aan maar waar Meneer Beer in mijn bed ligt, ik slaap erop. Dit ligt gewoon het aller fijnste, maar zou hier meer achter zitten?

Ik deed een dappere poging op internet om hier iets meer over te weten te komen maar zonder succes. De afgelopen jaren zijn er wel steeds meer artikelen gepubliceerd over het slapen met een knuffel en volwassenen die zich hier voor schamen, maar nergens is nu echt duidelijk te vinden waarom we stiekem nog graag met een knuffel slapen.

Wel kwam ik online ergens tegen dat het slapen met een knuffel depressie tegen zou kunnen gaan, een simpele aanraking met een knuffel zou al voldoende zijn om een depressie een klein beetje tegen te kunnen werken. Hier is daadwerkelijk onderzoek naar gedaan met positieve resultaten. Dus eigenlijk hebben we nu allemaal een vrij brief om met een knuffel te mogen slapen; je voelt je er echt beter door.

Maar wat ik wel miste in het artikel is de reden waarom mensen zich beter gaan voelen als zij even een knuffel hebben aangeraakt. Er word gesuggereerd dat je je door het aanraken van een knuffel rustiger gaat voelen, maar waarom is dit? Als kind is je knuffel je vriendje, je troost. Zou het een manier zijn om je terug veilig te voelen of is het een manier om de grote boze mensenwereld te vergeten? Als je nieuwsgierig bent geworden naar het artikel kan je het hier lezen.

Ik ben in iedergeval heel erg blij met mijn Meneer Beer en koester hem dan ook enorm. Zonder mijn grote vriend zou ik niet kunnen slapen, ik ben benieuwd of er ooit het moment zal aanbreken dat ik zonder mijn knuffelbeer kan slapen. Naast het feit dat het niet erg stylish staat in de slaapkamer is het ook verre van stoer natuurlijk.

Ik ben benieuwd, wie van jullie slapen er nog met een knuffel en wat vind je omgeving hier van?

Tot de volgende blog!
Liefs Meneer Beer

 

 

One thought on Meneer Beer

  1. Ik slaap met mijn hele bende knuffels aan mijn voeteneinde van het bed. Leuk ter decoratie(lees: ratjetoe maar wel heel lief).
    Ik ken bijna geen mensen die geen knuffels op hun bed hebben staan. Degenen die dat niet hebben hebben ter vervanging kussentjes! Dus toch ook stiekem. Mijn beertje noem ik altijd Teddy. Ik heb ze nog omdat ik er een band mee heb. Ik zou er geen van allen weg kunnen doen. Nu niet, nooit niet.
    Bovendien vind ik dat het voor alle leeftijden kan. Iedereen is kind geweest en de meesten nu volwassen, maar dezelfde persoon blijf je. Eens een knuffelliefhebber altijd een knuffelliefhebber!
    Xxx
    Marit

Leave a comment