logo

Smullen geblazen; Bananenbrood

Studeren in de vakantie is voor weinig mensen een favoriet denk ik, je zoekt om de 5 minuten afleiding op Facebook of Instagram met daarbij iets lekkers om te snacken. En vooral dat snacken, oh man. Na een vakantie met veel te veel lekkers is dat het laatste wat je wil daarom zet ik per vandaag de knop weer helemaal om en gaan we op de gezonde tour! Tijd voor healthy snacks.

Ik liep net in de keuken voor een kopje thee en kwam daarbij een enorme tros bananen tegen die allemaal al weer veel te snel veel te rijp zijn geworden. En overrijpe bananen vind ik verre van lekker om zo op te eten. Heel even ging er door mijn hoofd om er pannenkoeken van te maken maar die heb ik nu al zo vaak gemaakt, bijzonder vind ik het niet meer. Maar lekker zijn ze zeker, als je nieuwsgierig bent: hier is het recept te vinden!

Ik zuchtte, besloot dat ik er gewoon maar een smoothie van moest gaan maken van de week. Al bedenkend wat voor smoothie dit dan moest gaan worden opende ik Instagram en voila, ik kwam daar een plaatje van een bananenbrood tegen. Ik heb dit al zo vaak gezien en het lijkt me ook onwijs lekker maar ik heb het nog nooit gemaakt! Tijd om daar verandering in te brengen.

Snel zocht ik naar een receptje met ingrediënten die ik allemaal in huis heb, door de regen naar de supermarkt fietsen is namelijk het laatste dat ik graag doe. Maar het viel mij op dat er in bijna alle bananenbroden EI zit. En juist nu met het eierschandaal nog vers in het geheugen heb ik hier niet zoveel trek in. Ik kwam vervolgens uit op het recept van Jolijn van Vegandutchie.

Zoals jullie inmiddels wel weten hou ik van het aanpassen van gerechten, en zeker aangezien ik geen zin had om naar de supermarkt te gaan heb ik met sommige ingrediënten een beetje gesjoemeld en dit is best aardig gelukt voor een eerste bananenbrood maar als je zeker wilt zijn dat het lukt, check haar pagina voor het recept.

DSC_0248-14
Aan mijn bananenbrood heb ik rozijnen toegevoegd, ik vond dit een super fijne toevoeging de smaak hiervan past perfect bij kaneel en bananen. Verder was het brood heel erg smeuïg en iets minder luchtig als gehoopt. De volgende keer ga ik er zeker natriumcarbonaat aan toevoegen zoals vermeld staat in het recept van Jolijn, dan zal hij waarschijnlijk perfect zijn!

Benodigdheden:
– 125 gram tarwemeel,
– 125 gram zelfrijzend bakmeel,
– 4 el kaneel,
– snuf zout,
– 4 rijpe bananen,
– 3 el vanille,
– 4 tl citroensap,
handje rozijnen,
– eetlepel boter,
– oven,
– blender,
– mengkom,
– cakeblik.

Let’s bake:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in,
 2. Doe de meel, zelfrijzend bakmeel, kaneel, rozijnen en zout in een mengkom.
 3. Pel de bananen en doe deze samen met het citroensap en de vanillesuiker in de blender en meng tot een glad en egaal prutje.
 4. Voeg het bananen prutje vervolgens toe aan de mengkom met bloem en mix de ingrediënten met elkaar totdat er een gladde massa ontstaat en doe dit vervolgens in het cakeblik.
 5. Bak het brood ongeveer 45 minuten in de oven en laat het brood afkoelen op een rek.

Eet smakelijk!

DSC_0253-17

2 thoughts on Smullen geblazen; Bananenbrood

  • Leuk! Het was voor mij de eerste keer dat ik dit maakte en iedereen die ervan heeft gesnoept vond het erg lekker!

   Ik zelf wil hem de volgende keer iets luchtiger proberen te maken.

   Laat je me weten hoe die is gelukt? 🙂 Groetjes!

Leave a comment