logo

Hilton Hotel

De dagen beginnen al weer korter en donkerder te worden. Met de regen tikkend tegen het raam denk ik met een beetje heimwee terug aan de vakantie. Wat was het daar toch fijn in Luxembourg. 

Er valt van alles te vertellen over dit verborgen pareltje maar laat ik eens beginnen bij een van de belangrijkste dingen namelijk het verblijf. Je vakantie valt of staat met een goede nachtrust. Wij hebben een behoorlijk aantal uren gezocht naar de perfecte plek voor ons verblijf in de stad en terug kijkend op ons verblijf kan ik je onze plek zeker aanraden.

Voor het gemak heb deze blog maar even de naam van ons hotel gegeven. Ja ja, wij zaten zeer decadent in een Hilton hotel. Het was weliswaar een broertje van de grote en vooral zeer luxe hotelketen maar ook het Double Tree Hilton houd van de nodige luxe! Ik heb het over het Double Tree Hilton hotel in natuurlijk Luxembourg.

Voordat wij begonnen met de zoektocht naar een hotel hadden we een klein wensen lijstje. Een van onze wensen was bijvoorbeeld niet te ver van het centrum af gelegen, airco op de hotelkamer en als het even kon een zwembad. Er is tenslotte niets fijners als na een lange dag in de stad slenteren heerlijke duik te nemen in een zwembad. Al snel kwamen wij er achter dat de prijzen van hotels iets hoger lagen als wij begroot hadden en waren wij noodgedwongen om iets verder buiten het stadscentrum te zoeken naar een hotel. Overigens hebben wij ook gekeken met Airbnb, maar hier waren helaas geen toffe plekjes mee te vinden, wellicht omdat de stad nog hard bezig is om hip en happening te worden.

Nadat wij onze filters iets hadden aangepast kwamen wij op ons hotel uit, met alle extra’s zoals een zwembad en ontbijt erbij bleek dit achteraf nog een van de goedkoopste hotels(!) in de stad te zijn.  Met een bus die voor de deur en midden in het centrum stopt zorgde de afstand dan ook voor geen enkel probleem. Het hotel was super luxe! Bij het inchecken kregen wij een home made chocolate chip cookie en konden wij ruim 2 uur voordat we officieel mochten inchecken al onze kamer op. De kamer was ruim opgezet, heel netjes en alles lag klaar. En 1 ding was echt fantastisch aan dit hotel namelijk het uitzicht: midden in de bossen. Prachtig. En doordat je alleen maar bos om je heen hebt is er automatisch ook een enorme rust en stilte. Met de hectische stad om de hoek was dat heel fijn.

DSC_0003-15

Naast de hotelkamer hadden wij ook de hele week ontbijt erbij geboekt, dit was ook tot in de puntjes geregeld. Wij hebben op de laatste dag een minuscule rij gehad bij het ontbijt buffet maar verder nooit last gehad van enorme drukte bij het ontbijt.  Het ontbijt zelf bestond uit van alles, iedereen maar dan ook iedereen kon hier wel iets vinden waar hij/zij blij van werd. Het buffet werd continue aangevuld, dus ook als je laat ging ontbijten kon je rekenen op meer als voldoende keuze.
Een van de laatste dagen ontdekte ik een bordje waarop stond dat er wafels, pannenkoeken en andere gerechten met ei nog los te bestellen vielen bij de serveersters zonder te moeten bij betalen. Uiteraard hebben wij hier gretig gebruik van gemaakt en konden we een behoorlijke tijd vooruit op ons ontbijt, ideaal en low budget.

De tijden van het zwembad waren overigens ideaal. Vanaf s’ochtend 07:00u tot 21:00u avonds kon je daar terecht voor een fijne duik. Evenals in de sauna en de sportschool. Geen idee wie de sportschool in zou willen tijdens een vakantie, maar hé de mogelijkheid is er.

86777733

Kortom: als je een tripje wilt plannen naar Luxemburg, check dan zeker dit hotel. Wij hebben hier echt een fijn verblijf gehad! 

Leave a comment