logo

Het aller mooiste ijs

Op vakantie is het vaak tijd voor ijs. Hoe groter hoe beter en nieuwe smaken ontdekken is dan het aller leukste. Minuten staren naar alle smaakjes en prachtige kleuren die in de toonbank zijn uitgezet gebeurd dan ook vrijwel bij iedereen die zo’n prachtige ijssalon instapt.

Op een heerlijke avond in Luxemburg na het diner kregen wij stiekem wel trek in een lekker ijsje en gingen wij opzoek naar een ijssalon. Natuurlijk waren er meerdere op het grote marktplein te vinden maar daar werden we niet heel erg door aangetrokken, nee wij hadden eerder die week in de winkelstraat een ijssalon gespot die er net even anders uitzag.

Zo gezegd zo gedaan, wij gingen opzoek naar die ‘ene’ ijssalon. De winkels waren al een tijdje dicht en de winkelstraat was uitgestorven maar ineens zagen wij het reclamebord nog staan met enkele stoeltjes op het terras. ”Hij is nog open!!”, riep ik enthousiast.

DSC_0066-32.jpg

 

Eenmaal binnen was ik dus zo’n meisje dat enkele minuten sprakeloos naar de toonbank staart en zich afvraagt welke smaken in hemelsnaam goed bij elkaar passen en er heerlijk uit zien. Terwijl ik mij verloor in het staren vroeg een van de medewerkers of ik het concept snapte. Enig sinds verdwaasd reageerde ik met ” Two balls, please”, ze keek me vragend aan en vroeg of ik al eens bij hen was geweest.

En op dat moment, ging er een klein vreugde dansje door mij heen. Dat prachtige ijsje op het reclamebord was niet alleen maar voor de show, deze ijsjes worden hier gemaakt! Ik mocht een bloem ijsje uitzoeken met wel 3!! smaken. Zo gezegd zo gedaan, ik zocht drie smaakjes namelijk; mango, passievrucht en framboos uit en met speciale lepels werd dit ijsje in elkaar gedraaid. Ik wist niet dat je van zo iets simpels zo blij kon worden en het ijs was ook nog eens héérlijk!

Dit plekje wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Je kunt deze toffe hotspot vinden op het volgende adres:
4 Rue Vavin
Luxemburg Stad 75006,
Luxemburg

 

 

One thought on Het aller mooiste ijs

Leave a comment