logo

fuck astma

Dat ik niet voor het geluk geboren ben dat was inmiddels wel duidelijk, fietsen worden gestolen, breek op de minst piet lullige opstapjes mijn nek, ik moet nog net geen geld inleveren als ik mee doe aan de staatsloterij en ja, dan heb ik ook nog eens astma.

Redelijk veel kinderen hebben dit maar toch groeien veel erover heen, uiteraard heeft de geluksfactor in mijn leven ervoor gezorgd dat dat bij mij niet het geval is. Daarom loop ik altijd als een klein sukkeltje met puffertjes in 2 vormen in mijn tas. Je weet het ten slotte nooit wat een astma aanval kan triggeren, dan ben je in ieder geval maar voorbereid.

Hoestbuien en longontstekingen zijn mij dan ook niet onbekend, maar een ordinaire astma aanval heb ik (gelukkig) niet vaak. Als ik het benauwd krijg heb ik de goede medicatie bij me en is het binnen no time opgelost.

Helaas is het niet altijd zo makkelijk en dat maakt me nu zo verschrikkelijk verdrietig en boos. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zit ik nu midden herexamens. Examens waar ik enorm hard voor aan het leren ben en ik ben misschien wel nog nooit zo gemotiveerd geweest als nu. En uitgerekend de nacht voordat ik twee belangrijke  examens heb, krijg ik nachts 2 kleine aanvallen en ochtends een hele lange en zware aanval.

Buiten het feit dat ik veel te laat op school zou komen voor de examens en ze dan niet meer mag maken, ben je na een reeks van zulke aanvallen compleet uitgeput. Ik kon nog amper een gesprek voeren en ben terug in bed gedoken om vervolgens uitgeput in slaap te vallen.  Inmiddels ben ik  weer een beetje aan het bijkomen en terug beland op de bewoonde wereld maar ik baal nu zo verschrikkelijk dat ik hierdoor mijn examens heb gemist. Dat het uitgerekend vandaag moest opspelen. Stom stom stom.

Dit blijft overmacht, het was een goede reminder waarvoor ik mijn medicatie altijd bij me heb en sommige dingen heb je tenslotte gewoon niet in controle. En die examens? Ach, het blijft ten slotte maar school, gezondheid gaat voor en die vakken… die komen volgend studiejaar gewoon nog eens langs.

4 thoughts on fuck astma

Leave a comment