logo

Het maken van grote beslissingen

Het lijkt langzaam aan wel een traditie te worden. Ik heb het over het maken van grote beslissingen in september. Mijn beslissing? Die zal voor de meeste mensen wel redelijk uit de lucht komen vallen, misschien voor mijzelf ook wel een beetje al zat het al een tijdje in mijn achterhoofd. 

In mijn vorige blog keek ik vol spanning uit naar de bekendmaking van de resultaten van de herexamens gemaakt in augustus. Ik wist dat ze niet allemaal fantastisch gegaan waren maar sommige gingen ook wel heel goed dus ik had nog wel wat hoop. Toch, kwam het moment eraan dat ik de resultaten moest gaan bekijken en de moed zakte mij toen volledig in mijn schoenen toen de beruchte lijst zich opende.

De resultaten waren om te huilen, zelfs de vakken waarbij ik een goed gevoel had zijn slecht gegaan. Klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel, er zijn ook vakken die ik wél heb gehaald en daar ben ik natuurlijk super blij mee. Maar toch zette mij dit aan het denken. Ik loop nu al een aantal jaar te sukkelen met studies en zit ik niet lekker in mijn vel.

Na de nodige huilbuien was het allemaal super helder voor mij en kon ik deze beslissing volledig omarmen. Ik ga stoppen met school, voorlopig.

Álweer stoppen met een studie? Helemaal niks voor mij, het eerste dat in mijn hoofd opkwam was het gevoel van falen. Een enorme teleurstelling en moeilijke stap om te zetten. Maar een dergelijke beslissing neem je niet zomaar, journalistiek en communicatie vind ik echt een enorm toffe sector en daar wil ik ook zeker mee verder. Maar momenteel kan ik school niet de focus geven die het nodig heeft. Als ik ergens voor ga wil ik dat met 110% doen en dat lukt momenteel niet wat zeker terug te zien is in mijn studieresultaten.

Ik zou ik niet zijn als ik niet alweer nieuwe plannen heb gemaakt. Na een klein half uur was ik met iedereen aan het bellen en aan het googlen voor het leven. Ik moet en nieuw doel hebben, iets waarop ik mij kan focussen en naar toe kan werken. En toen kwam ik de deeltijd studie Journalistiek in Tilburg tegen. Helaas was ik nu te laat met mijn inschrijving voor dit studiejaar dus kan ik pas in augustus 2018 gaan starten maar tot die tijd mag ik al wel eens een dag meelopen om te kijken of de studie in Tilburg wel bij mij past.

img_8900
Nieuwe aanwinst in huis!

Maar ja, wat ga ik tot augustus 2018 doen?  Zowel op persoonlijk vlak als professioneel is er meer als genoeg om mij mee bezig te gaan houden. Allereerst ga ik opzoek naar een leuke baan, werken aan een stabiel ritme is voor mij nu een van de belangrijkste doelen.  Met dat werken kan ik hopelijk dan ook eindelijk eens mijn rijbewijs gaan halen en wie weet een leuk autootje scoren, lekker op vakantie gaan, meer fotografie opdrachten doen, mijn blog professioneler gaan aanpakken, met interieur bezig zijn en weer blij zijn en worden met waar en wie ik ben op dit moment.  Genoeg om mezelf mee bezig te houden dus!

Er is 1 nummer dat mij op dit moment enorm veel power geeft. Ik luister dit liedje op momenten wanneer ik twijfel of ik wel het goede doe en of ik dit durf. Ik heb het over het liedje van Dua Lipa – New Rules. Het liedje zelf, dat over het verslaan van een oude liefde gaat is niet van toepassing maar de kracht dat het liedje uitstraalt wel : ” Nieuwe regels en wanneer ik ze niet meer weet vertel ik ze opnieuw aan mezelf. ” wellicht een wat zweverig verhaal maar misschien haal jij er ook kracht uit! De videoclip vind je hierrrrrr

Tot zover mijn grote ”september-beslissing”-blog, misschien maak ik er wel een gewoonte van, in plaats van goede voornemens in januari doe ik ze in september! Doe jij mee?

Liefs Kelly

5 thoughts on Het maken van grote beslissingen

  1. Wat een dappere beslissing om je hart te volgen en tijdelijk te stoppen met je opleiding. Mensen zullen het misschien niet altijd met je eens zijn, maar zolang het voor jou goed voelt moet je je hart volgen!

    Liefs,

Leave a comment