logo

Sneeuw in Nederland, paniek in Nederland

Betoverende, witte vlokjes vallen uit de lucht op Nederlandse bodem. Kinderen bedenken hoe groot de sneeuwpop kan worden terwijl volwassenen bedenken hoe ze in vredesnaam thuis gaan komen nu heel Nederland in complete paniek is. Ironisch dat die kleine, zachte, witte vlokjes een land compleet kunnen laten ontregelen.

Vanuit de skyline van Rotterdam heb ik prachtig overzicht over het steeds witter wordende land. Genietend van dit prachtige uitzicht tussen het werk door voel je de onrust. Naar mate de dag verstrijkt nemen het aantal zogenaamde push berichten toe. Nieuwszenders waarschuwen mensen ” ga eerder naar huis”, ” kijk uit voor gladheid”. Spoorbedrijven vragen mensen eerder van huis of werk te vertrekken in verband met verwachte storingen op het spoor en als laatst natuurlijk: het KNMI. Van code geel gingen we naar oranje en ja hoor, zojuist: code ROOD.

Ultieme paniek, althans zo lijkt het. Maar is dit nu werkelijk het geval of word deze paniek veroorzaakt door al die extra meldingen en berichtgeving, hoe speelt de media hierop in? Natuurlijk is het belangrijk dat mensen worden geïnformeerd over de weersomstandigheden. Veiligheid staat voorop maar is het van belang dat er een speciale live blog word opgestart waarin de sneeuwstanden worden doorgegeven en de maatregelen die gemeenten nemen om de sneeuw te slim af te zijn? Mensen lijken een bepaalde zwak voor sensatie te hebben. Ik ben hier zelf ook schuldig aan, als er iets aan de hand is zit ik er met mijn neus boven op. Maar is ook steeds makkelijker om alles nauwlettend in de gaten te houden, helemaal wanneer de push berichten je om de oren vliegen.

Als wintermens geniet ik van de periodes waarin er sneeuw valt, nota bene ging ik gisteren verhuizen. Ik geef toe, dit was niet de meest handige actie maar het laat wel zien dat het mogelijk is om de gewone dagelijkse dingen te blijven doen. Zo lang je maar voorzichtig en oplettend bent.

Deze blog is stiekem gewoon een uiting van de frustratie, de frustratie die ontstaat van mensen die compleet in paniek raken wanneer het sneeuwt. Mensen, blijf ademen. Het is maar sneeuw en sneeuw is leuk!

Liefs Kelly

Leave a comment