logo

Klusserdeklus

De tweede week van het nieuwe jaar loopt alweer op zijn einde, de tijd gaat zo super snel. We wonen inmiddels al 1,5e maand in het fijne Zwijndrecht, het huis krijgt steeds meer het gevoel van thuis en het allerbelangrijkste; van enkele potten verf begint de bodem in zicht te komen. Man o man, ik kan geen verfkwast of bouwmarkt meer zien, maar het resultaat is er zeker naar.

Ons huis, dat overigens bizar groot is heeft voldoende slaapkamers maar toen ik de zolder zag… Toen wist ik, dat daar mijn ultieme slaapkamer ging komen. Zo eentje die je in de boekjes en op pinterest naar boven komen wanneer je voor inspiratie aan het scrollen bent. Zo’n slaapkamer wilde ik op zolder. Klein detail: op zolder stond enkel een houten geraamte. Na veel zeuren kreeg ik het dan toch voor elkaar om vriendlief mee te nemen in dit fijne project, nu was het enkel het daadwerkelijke plan smeden en de details met mijn handige vader doornemen.

Zo’n project kost toch altijd meer tijd als vooraf bedacht. Het aansluiten van elektra ging wat moeilijker als verwacht, toch besloten om het oude laminaat te hergebruiken (dus op naar het oude huis om naar nog een vloer eruit te trekken) ect ect. Maar afgelopen weekend was het moment daar de vloer ging erin, de laatste stroken behang vinden hun weg naar de muren en wauw. Het is gewoon bijna af! De zolder dan he, niet te hard van stapel lopen 😉 Zodra de vloer erin lag was ik al bezig met het bed uit elkaar schroeven een etage lager want als een blij kind wilde ik natuurlijk zo snel mogelijk op die mooie zolder slapen. Het feit dat ik nu een blog schrijf over het project zolder zegt denk ik wel voldoende, ik ben er heeel erg blij mee! Foto’s komen dan natuurlijk ook heel snel, als het af is! Maar stiekem alvast een sneakpeak voor de nieuwsgierige onder ons.

Groen, groener, groenst!

 

Naast het klussen op zolder zijn we ook hard bezig geweest op de studeerkamer. Deze is dan ook bijna klaar, ik hoop dat we dit weekend daar de laatste verf op de muren kunnen smeren en dan de kamer dan gezellig kunnen inrichten. En dan hebben we gewoon een studeerkamer! Ik kan het me soms nog niet voorstellen dat het huis waar we in wonen daadwerkelijk van ons is. Een echt grote mensenhuis met voor en achter tuin, 2 verdiepingen en alle luxe die we ons kunnen wensen. Heerlijk idee dat ik straks in de studeerkamer fijn mijn foto’s kan bewerken, fotoboeken kan knutselen of wanneer ik thuis werk voor KPN ik daar rustig met klanten kan bellen. En niet om jullie jaloers te maken maar dan hebben we gewoon nog een kamer over! Deze hebben we voor nu maar even omgetoverd tot rommelhok, maar wie weet komt daar in de toekomst wel een toffe fotostudio wat op zolder gaan we onze ‘inloop’kledingkastenwand al bouwen.

Toch heeft zo’n enorm huis ook de nadelen, voor iemand die absoluut geen fan is van schoonmaken bijvoorbeeld zijn al die kamers/ramen en vloeren dus niet zo’n pretje. En in plaats van dat je met 2 stappen in je bed ligt moeten we nu 2 hele trappen omhoog met de hoop dat je niets vergeet beneden zoals het uitzetten van de verwarming of lichten. Al hebben we voor zulke dingen ook weer een trucje: ‘ Steen Papier Schaar’. Nooit gedacht dat ik dat zo serieus kon nemen. Het is toch even wennen zo’n paleis van een huis.

Zo blij met deze toffe lamp

Voor vandaag mag ik nog even een paar uur aan de slag voor KPN, maar jullie wens ik alvast een heel fijn en mooi weekend toe!
En ik beloof, er komen snel meer foto’s!

Liefs Kelly

One thought on Klusserdeklus

Leave a comment