logo

Fotoboeken vol

Stel je voor. Je zit op een vrije dag op de bank uit het raam te staren. Te staren naar het slechte weer terwijl de regendruppels tegen het raam aan slaan. Hoe heerlijk zou het zijn als je een boek uit de kast kunt trekken en heerlijk vervolgens kan dag dromen bij alle fijne herinneringen die in dat boek staan. 

In zo’n sentimentele bui was ik laatst. Ik liep al een tijdje rond met het idee om iets leuks te doen van alle gekke selfies, mooie vakantie foto’s en andere fijne herinneringen waar een plaatje van is gemaakt. Enkel wist ik nog niet in welk vormpje ik dit wilde gaan gieten.

Halve wegen januari wist ik het! Een fotoboek, vanaf nu ga ik er per jaar 1 maken waarin ik het jaar samenvat met de meest bijzondere en dierbare foto’s. Maar waar moet je in hemelsnaam beginnen met het maken van een fotoboek. Old skool foto’s af laten drukken en zelf creatief gaan plakken? Super leuk maar hier gaat mega veel tijd in zitten en het is ook nog eens rete kostbaar. Toch maar online ergens gaan knutselen dan, maar bij welke webshop? Waar is het betaalbaar en komen de foto’s tot zijn recht?

Uiteindelijk kwam dit plan al weer snel op de plank te liggen, veel te veel gedoe om uit te zoeken waar ik precies moest zijn en gewoon eenvoudig zo’n boek in elkaar kan draaien. Na een verhuizing en eindeloos klussen staat je hoofd daar simpelweg ook niet naar. Maar toen kreeg ik bericht van Fotofabriek. Ik had nog nooit van deze webshop gehoord dus bezocht snel de website en dit zag er heel duidelijk en netjes uit. Daarbij zijn zij ook door de test van Radar gekomen, dat geeft ook wel aan dat ze het goed doen! Ik besloot om hier een fotoboek te maken.

Het maken van het fotoboek ging super makkelijk. Geen gedoe met software dat eerst geïnstalleerd moet worden of moeilijke systemen. Super gebruiksvriendelijk is de online ‘werkplaats’ en dat was best een verademing nadat ik er minstens zo’n 7 had uitgeprobeerd op andere webshops. Er is van alles mogelijk tijdens het editen van het boek. Volledige pagina’s gevuld met 1 foto, meerdere losse foto’s, achtergrondkleur, teksten, afbeeldingen,.. ga zo maar door. Super handig is de waarschuwing ook die je krijgt wanneer je foto niet in al te beste kwaliteit is. Zo voorkom je teleurstelling.

Wat ik erg tof vond aan de bestelling bij fotofabriek is dat zodra ik het boek wilde bestellen er een preview werd geladen. Deze preview gaf super precies aan hoe het boek zou worden, ideaal omdat je dan toch nog last minute wat wijzigingen kunt toepassen. Ik heb hier dan ook zeker gebruik van gemaakt waardoor mijn boek enorm mooi is geworden!

Een dag nadat ik de bestelling heb geplaatst kreeg ik een filmpje in mijn e-mail van de fotofabriek. Ik opende dit en verwachte een standaard filmpje maar niks was minder waar, een heus filmpje van hoe mijn boek in elkaar werd gezet! Gebiologeerd heb ik dit filmpje toch een paar keer bekeken, hoe leuk om bij zo iets ”mee” te kunnen kijken. Check het filmpje hieronder dan ook zeker, is leuk!

En niet heel veel later had ik het boek in huis. Netjes ingepakt kwam het boek onbeschadigd bij mij aan. De kwaliteit is super, precies wat je verwacht van een fotoboek. Wil je zelf ook eenvoudig zo’n tof fotoboek maken? Neem hier dan eens een kijkje!

Leave a comment