logo

*dramatisch muziekje* De sleur

In iedere nieuwe blog neem ik mij voor consequenter te gaan bloggen. Goede voornemens zijn totaal niet aan bij besteed blijkbaar want iedere poging mislukt. Eigenwijs als ik ben, ga ik stug door met mijn voornemen om vaker te bloggen. 

Maar waarom mislukt dat consequent bloggen toch iedere keer? Vrij simpel, ik weet niet meer waar ik over kan bloggen. Sinds ik helemaal terug in Nederland ben, is mijn leventje zo verschrikkelijk burgerlijk geworden. Fulltime werken, gezinsleven en als ik dan eens een dagje vrij heb dan kan ik niet wachten om er even tussen uit te gaan. Daarbij denk ik ook dat het veel minder boeiend is voor jullie om mijn blogs te lezen omdat ik geen gekke dingen meer mee maak in Antwerpen.

Toch is dat schrijven van mij echt een passie en uitlaatklep. Momentje van rust en reflectie, klinkt serieus opeens. En stiekem ben ik met genoeg dingen bezig naast dat burgerlijke leventje dat ik op dit moment leef. Ik ben mijn passies opnieuw aan het uitvinden, een hobby naast al dat werken is zo verschrikkelijk belangrijk. De ”sleur” doe ik namelijk niet aan. Maar wat doe ik eraan om die gevreesde sleur te voorkomen?

Stap 1: Ga tuinieren.
Misschien niet de meest wilde of stoere hobby. Maar hey, hoe leuk is het als ik straks frambozen en tomaten uit mijn tuin kan plukken. Prachtige vlinders aantrek door alle wilde bloemen in de tuin en een heerlijke bbq met vrienden kan hebben in de tuin? Die tomaten en frambozen zijn er nog niet, het halve terras ligt nog open maar het is een work in progres. Ik ben al super trots dat ik de doodverklaarde lavendelstruik weer nieuw leven heb weten in te blazen en mijn aardbeienplanten vol met bloemen zitten.

Stap 2: Kies een studie.
In mijn vorige blog heb ik er al wel over verteld. Ik ben een tijdje terug gaan kijken op de open avond van de Hogeschool Rotterdam. Met een enorme smile liep ik na de gesprekken het gebouw uit. Dit is de opleiding die ik wil gaan doen. Heel in het kort: in de studie ga ik mij bezig houden met het vormgeven en creëren van content en communicatie voor het midden klein bedrijf. Super brede studie maar een waar ik mij volledig in thuis ga voelen. In september ga ik beginnen met de studie en kijk er heel erg naar uit mij verder te kunnen ontwikkelen.

Stap 3: Healthy life.
De eeuwige strijd tegen de overtollige kilo’s. In plaats van een crash of super streng dieet ben ik begonnen om met een zoektocht wat nu precies bij mij past. Gekke uitslag nadat ik bepaalde gerechten had gegeten of extreme buikpijn, ik was zo klaar met die reacties op bewerkt voedsel. Een kleine 3 weken geleden heb ik het roer dan ook enorm omgegooid. Onderzoek naar waar ik mij goed bij voel en als we afvallen is dat mooi mee genomen. De teller staat inmiddels op -5kg en voel mij lekker in mijn vel. Energieker en stralender. Dat is waar we het voor doen. Wat ik precies anders doe? Minder vlees, veel minder koolhydraten, veel minder suiker, veel meer water/thee en veel meer eten. En vooral dat meer eten is grappig en erg tegenstrijdig in mijn hoofd maar het werkt! Er gaat nog wel veel tijd in zitten, ik prep mezelf een ongeluk. Vers gebakken brood van bloemkool, broccoli crackers, wafels van pompoen en smoothies van gekookte bietjes. Een nieuwe levensstijl waar ik mijn weg nog in moet vinden maar ik veel voldoening van krijg. Op naar de volgende -5kg. Zal ik wat van mijn favoriete recepten delen?

Stap 4: Fotografie oppakken.
Het heeft een tijdje stil gestaan maar het begint weer te borrelen. De natuur komt weer in bloei, het prachtige licht dat de zon cadeau geeft. Ik kan niet wachten om weer fanatiek aan de slag te gaan met het doen van shoots. En natuurlijk ben ik altijd opzoek naar vrijwilligers. Dus zou jij graag met je gezin of partner een shoot willen doen? Neem even contact met me op en we plannen wat leuks!

Stap 5: Koop een poes.
Na vrij lang zeuren was het moment daar, vriendlief kon zich niet meer verweren. Over wel geteld 20 dagen hebben wij een lieve kleine poes. De poes genaamd Dot is een halve Britse korthaar en echt super cute. Ik kan niet wachten tot we haar mogen halen en plat kunnen knuffelen. Het huis word steeds meer een thuis met al die toevoegingen!

Bij elkaar zijn dit toch al wel weer genoeg zaken om mij mee bezig te houden! Plannen voor het weekend? Vandaag nog even een dagje knallen met werk en morgen met vriendlief Dordrecht in een terrasje bezoeken waar ik al heel lang naar toe wil! Misschien wel iets voor een volgende blog 😉

Geniet van het mooie weer en het weekend.
Liefs Kelly

Leave a comment