logo

Kwartaalupdate

De titel zegt het al, die geplande updates mislukken enorm. Vandaar een nieuw voornemen; kwartaalupdates. Dit moet haalbaar zijn toch?

In mijn vorige blog vertelde ik over de zogenaamde sleur. Ironisch want niet veel later vond ik het maar wat moeilijk dat mijn altijd zo diverse leventje toch een behoorlijke ommezwaai heeft gekregen. Het lijkt wel alsof je bij ieder nieuw seizoen weer achter nieuwe punten komt waarin je merkt dat je leven is veranderd. Veranderingen zijn goed maar je moet ze allemaal wel bij kunnen houden. Een tijdlang ben ik gewend geweest om van het een naar het ander door te hoppen en in een sneltreinvaart te leven. Maar dan boem! De sneltrein gaat over naar een sprinter met eindstation Zwijndrecht, toch best even een aanpassing.

Ik heb het er nog niet veel over gehad; het hebben van een relatie waarin al een kindje bij betrokken is, het is heftig. Aan de ene kant sta je zo dichtbij maar ben je soms ook zo ver weg. Ik plan mijn werktijden in op de tijden dat de kleine dame bij ons is, ben ik trots op als ik zie dat ze een ”prachtige” tekening maakt en applaudisseer ik mij een ongeluk als ze een nieuw woordje zegt. Maar ik sta ook op als ze ’s ochtends (heel) vroeg wakker schrikt uit een nachtmerrie of race ik naar de apotheek als ze iets nodig heeft. Ik ben stapel gek op haar en 1 knuffel op het goede moment doet je alle moeilijke momenten vergeten but it ain’t easy.

Het contrast is groot tussen de wereld waaruit ik kom en waarin ik beland ben. Het ene moment hebben we een gezinsleven; is de kleine dame van 2 er en huppelt er een kitten vrolijk achteraan, samen de boel heerlijk op zijn kop zetten. En het volgende moment met mijn lover een weekend in Amsterdam in een prachtig hotel en ’s avonds naar een concert van Ben Howard en geen tijdsplanning. Heerlijk dat die contrasten er zijn. Zo had ik mij bijvoorbeeld nooit bedacht dat ik op mijn 26e druk bezig zou zijn met het uitzoeken van het beste en mooiste fietsstoeltje voor die kleine dame van 2. Maar kan ik me ook als een hysterische puber druk maken over mijn outfit voor het concert. Ik zou beide kanten niet willen missen!
Overigens heb ik wel het allerbeste stoeltje gevonden. Tip van de dag: Urban Iki; budget,  super stylisch, super degelijk en erg praktisch!


In september ben ik ‘officieel’ weer een jaar terug in Nederland. Nooit heb ik gedacht dat het zo lang zou duren voor ik mijn draai weer kon vinden. Aan de ene kant denk ik; ‘ goh Kell, zeur niet zo. Geef jezelf een schop onder je kont en doe gewoon wat er van je verwacht wordt.” Maar aan de andere kant, als ik even heel goed kijk naar alle aanpassingen is het best logisch dat ik hier wat langer voor nodig heb. Ook denk ik, nu ik in september weer ga starten met een studie ik nog meer in mijn flow kan komen. En echt iets kan doen waar ik blij van wordt. Toch zijn er ook wel dingen die ik mis uit Antwerpen, wie had dat gedacht.

Een van de dingen die ik zo enorm mis zijn de momenten dat ik op mijn inieminie balkonnetje stond in Antwerpen. Genietend van de warme zon, luisterend naar de stadse geluiden en de winkelende mensenmassa onder mij bekijken zonder dat zij dit door hebben. De geluiden die ’s avonds uit de restaurantjes komen en anonimiteit van de grote stad. Goh, Antwerpen was toch ook best wel heel erg fijn.

Nu geniet ik net zo hard van de warme zon in mijn heerlijke tuin in Zwijndrecht, alleen zijn al die kindergeluiden van de buren op onze rij en de naaste buren die over je 2 meter hoge schutting een praatje proberen te maken toch wel even wennen. Stuk voor stuk lieve mensen maar die sociale controle is niet iets waar ik heel erg fan van ben. Waarschijnlijk heeft dit nog iets meer tijd nodig, een inburgeringscursus is tenslotte ook niet zomaar gedaan.


Maar goed, dit is wel weer genoeg melancholie voor 1 blog. Ik voel me goed, de dingen gaan hier allemaal goed en het gaat alleen nog maar beter worden. Om te beginnen met een heerlijke week vakantie. We gaan niet naar een of ander subtropisch eiland (helaas) dat bewaren we voor volgend jaar. Dit jaar gaan we gewoon ons kleine kikkerlandje dagjes weg. Dierentuin, Nijntje museum, zwembad, ijssalon en de kinderboerderij I’m coming for ya!

Ik wens jullie allemaal een fantastische zomer toe. Tot snel.
Liefs Kelly

Leave a comment