logo

Bevallingsfotografie

Waarschijnlijk een van de mooiste en spannendste momenten in je leven is het meemaken van een bevalling. Een moment waar je 9 maanden lang naar uit kijkt vol spanning en nieuwsgierigheid naar de kleine dame of meneer.

Toen ik nog verloskunde studeerde viel het mij vaak op dat zodra de kleine geboren is, de papa’s een foto moeten maken van alle eerste momenten maar zich hier eigenlijk niet uit de voeten mee weten omdat ze op een enorme roze wolk zitten. De taak van fotografie neem ik van jullie over zodat jullie enkel samen bezig zijn met het krijgen van jullie kindje en genieten van de eerste periode.

Zodra de bevalling op gang begint te komen houden jullie mij op de hoogte. Vanaf ongeveer 7-8 cm ontsluiting zal ik mij bij jullie voegen maar op zo’n manier dat jullie mij niet opmerken. Doordat ik een aantal jaar verloskunde gestudeerd heb kan ik goed inschatten wat er zich gaat afspelen en hoe bepaalde situaties verlopen waardoor je de fases van de bevalling terug zal zien in de foto’s.

Ik wil er geen bloedige horror reportage van maken maar juist foto’s waarin de liefde tussen jullie te zien is. De kracht dat het krijgen van een kindje vergt en de emotie dat dit met zich meebrengt maar ook hele praktische zaken denk aan de hartmonitor van de baby of de klok met het tijdstip waarop jullie kindje geboren word, de details.

Vooraf de shoot heb ik graag persoonlijk contact met jullie via Facetime, Skype of  onder het genot van een kopje koffie. We kunnen zo een plan maken waar de foto’s gemaakt gaan worden, of het ziekenhuis of verloskundige akkoord gaan met fotografie, concrete afspraken voor op het moment zelf en de vergoeding.

Na de shoot zal ik de foto’s uitzoeken en plaats ik deze in een online gesloten galerij. Uit deze galerij kunnen jullie 15 foto’s selecteren. Jullie selectie bewerk ik, als jullie wensen hebben betreffende de nabewerking kunnen jullie dat altijd aangeven. De foto’s bewerk ik in Lightroom en Photoshop.  Zodra de betaling in orde is stuur ik de foto’s hoogst mogelijke kwaliteit naar jullie via We Transfer. Als jullie meer foto’s willen, is dit tegen meerprijs.

Ik zal de foto’s met en zonder watermerkje sturen, de foto’s zonder watermerk lenen zich perfect voor een afdruk op bijvoorbeeld canvas. Voor publicatie van de foto’s op Instagram, Facebook en overige plaatsen vraag ik jullie de foto’s te gebruiken met watermerk en/of naamsvermelding.

Een bevallingsshoot is te boeken vanaf €200,- .
Heb je interesse in een bevallingsshoot? Stuur dan zeker even een bericht en dan kijken we wat er mogelijk is.